Brüsszelnek „böki a csőrét” a magyar gyermekvédelmi törvény

 

Brüsszelnek „böki a csőrét” a magyar gyermekvédelmi törvény – így fogalmazott az Alapjogokért Központ elemzője az uniós vitákkal kapcsolatban az M1-en. Szerinte a családjog, és ezen belül a gyermekvédelem nemzetállami hatáskör, tehát az Unió nem szólhatna bele a magyar szabályozásba, mégsem ezt látjuk.

 

Az LMBTQ-propaganda célja, hogy elhitesse, a heteroszexualitás nem menő – minderről Bálint Botond beszélt az Origonak. A szociológus szerint a gender nem tudományos elmélet, hanem egy ideológia, önjelölt aktivista csoportjai pedig olyanok, mint a bolsevikok. A szakember közölte: a tudományos eredmények azt mutatják, a nemi orientáció kialakulásában az agresszív propaganda is komoly szerepet játszik.

Amióta június 15-én a Országgyűlés módosította a gyermekek védelméről szóló törvényt, valóságos nemzetközi össztűz zúdul Magyarországra.

„Nem hisszük, hogy a homoszexualitás fenyegetést jelentene a gyerekek számára...”– hangoztatta Huán Fernando Lopez Ágilár, a brüsszeli LIBE Bizottság elnöke a magyar döntést követően. De nemcsak ő, hanem az Európai Parlament baloldali, szélsőbaloldali és liberális politikusai is - mindenféle tények bemutatása nélkül - támadták Magyarországot Strasbourgban a héten. Sokan a gyermekek jogai elé helyezték az LMBTQ szervezetek érvényesülését.

„Hagyják abba, és fejezzék be Orbán Viktor családtagjainak és oligarcháinak a finanszírozását. És akkor mi is tudjuk a dolgunkat” - mondta Dobrev, a hazai baloldal részéről a DK-s Dobrev Klára, valamint a Momentum képviselői, Cseh Katalin és Donáth Anna összefogva követelték Magyarország újbóli megbüntetését.

A jogszabály hatályba lépésével egyidőben a Magyar LMBT Szövetség is élesített egy olyan weboldalt, amellyel a magyar középiskolásokat akarják megszólítani. Az oldal finanszírozói között az Európai Bizottság is feltűnik – írta meg a vasarnap.hu.

De lejárató kampányt indítottak azok a szervezetek is, amelyek pár éve a migráció miatt szervezkedtek a magyar kormány ellen. Így az Amnesty International, a Magyar Helsinki bizottság, a Human Rights Watch és a Társaság a Szabadságjogokért. Ezek mind Soros Györgyhöz köthetőek – emlékeztet rá összeállításában a 888.hu.

„Mi a rule-of-law (jogállamiság) kérdését fontosnak tartjuk, de az Európai Parlament az rule-of-law dzsihádot csinál, és ezzel eltereli a figyelmet és elpazarolja az energiáit az Európai Uniónak, amely a valódi problémákkal tudna megküzdeni” - mondta Orbán Viktor.  A miniszterelnök közölte: a jogállamiságot nem lenne szabad politikai fegyverként használni. Az Európai Uniónak a valóban fontos kérdésekkel kell foglalkoznia, úgymint a pandémia, az újraindítás és a migráció.

„Brüsszelnek nyilván böki a csőrét a magyar gyermekvédelmi törvény, ezért lopakodó hatáskör elvonással akarja megfogni a magyar szabályozást, annak ellenére, hogy az unió alapjogi chartája rögzíti: a szülők joga eldönteni, milyen elvek mentén nevelik gyermekeiket” – reagált a támadásokra Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője az M1-en.

„Márciusban is már kikiáltották az EP részéről az Európai Uniót LMBT szabadságövezetnek, ami nem tudjuk egyébként pontosan, hogy mit takar, viszont nem lenne Brüsszelnek ebbe beleszólása, hiszen a családjog - és ez alá tartozik a gyermekvédelem is – tagállami hatáskör, kizárólagos nemzetállami hatáskör, tehát ebben a kérdésben nincsen semmiféle beleszólása Brüsszelnek” - tette hozzá Párkányi Eszter, aki emlékeztetett rá: a nemzeti és nyelvi kisebbségekhez tartozó személyek védelmében indult aláírásgyűjtés hiába volt sikeres, azt az Európai Bizottság nemrég lesöpörte az asztalról. Azzal érvelt, hogy nincs kizárólagos jogalkotási hatásköre a kisebbségvédelmi kérdésben, ugyanakkor az LMBT-propaganda esetében ezt a jogot saját magának teremtette meg.

kiemelt kép: illusztráció / Shutterstock