Soros szervezete dugódíjat követel

 

A Levegő Munkacsoport levelet írt Karácsony Gergelynek és petíciót indított a dugódíj bevezetéséért.

A Soros Györgyhöz köthető aHang nevű, az előválasztás lebonyolításában kulcsszerepet játszó szervezet oldalán jelent meg a Levegő Munkacsoport Karácsonyhoz írt levele. A főpolgármestert arra kérik, hogy vezessen be útdíjat Budapesten. Ennek érdekében aláírásgyűjtésbe is kezdett a szervezet.

A fővárost közlekedési káoszba taszító főpolgármester már korábban is beszélt a dugódíj esetleges bevezetéséről. A Karácsony regnálása óta fővárosszerte tapasztalható „autósüldözés” paradox módon a nyári vakáció idején még magasabb fokozatba kapcsolt: lezárták a pesti alsó rakpartot, újabb sávokat vettek el az autósoktól, és a Lánchidat is lezárták. Ez akkora mértékű torlódásokat eredményezett, hogy


még este 10 órakor is nehezen lehet haladni a városban.

Azonban sorra megjelennek újabb kerékpársávok, akár a gaz a „méhlegelőknek” nevezett, gondozatlan területeken. A magát zöldpolitikusnak nevező Karácsony a gazzal teli „méhlegelőket” favorizálja, de közben szemrebbenés nélkül leasztfaltozta a Clark Ádám téri, városképi jelentőségű virágágyást.

A 2019. őszi önkormányzati választási kampányában

Karácsony Gergely még hőmérővel járta a metrókat, ehhez képest most ő rendel klíma nélküli villamosokat, és a 3-as metró klimatizálása is várat magára.

A budapesti autósok számára Karácsony közlekedéspolitikája eddig leginkább dugókat hozott, de az sincs könnyebb helyzetben, aki inkább a tömegközlekedést választja, mert a hőguta veszélyének teheti ki magát.

A címlapfotó illusztráció.