Hajrá, magyarok! Újabb kivetítők, ahol együtt szurkolhatunk a válogatottnak

 

Fergeteges hangulat, óriáskivetítők, fröccsteraszok, csapolt sörök, jéghideg italok, food truckok – a vendéglátó egységek készen állnak, és várják a szurkolókat országszerte.

Közel két hete – június 11-én – kezdetét vette a labdarúgó-Európa-bajnokság, június 15-én pedig először lépett pályára a magyar válogatott. A szerdai Németország–Magyarország mérkőzés előtt a hirado.hu összegyűjtött 16 helyszínt, ahol önfeledten szurkolhatunk a magyar válogatottnak. Az elmúlt 12 napban biztos mindenki megtalálta kedvenc meccsnézős helyét, azonban érdemes megnézni az alábbi 15 helyszínt is, ugyanis országszerte készülnek a terek, kocsmák, különböző programokkal, hatalmas kivetítőkkel. A szurkolói teraszok sokfélék, lehet nézni a meccset sörpadról, kempingszékből, a vízpartról vagy a fűből, a vége mindig ugyanaz: a percenkénti felpattanás és a „Ria, ria Hungária!”.

Hivatalos szurkolói zóna a Városligeti Műjégpályán (Budapest, Olof Palme sétány 5.)

Ingyenesen látogatható szurkolói zónával négy óriáskivetítővel és számos ingyenes programmal várja az érdeklődőket és gondoskodik a felemelő pillanatokról a Városligeti Műjégpálya. A helyszínen lesz étel- és italfogyasztási lehetőség, e-sportsarok, teqball és ügyességi akadálypálya is. A szurkolói zóna 31 napon át mindennap 11 órakor nyit és az utolsó meccs után egy órával 22 órakor zár. Érdemes figyelni a Puskás Aréna Facebook-oldalát, ugyanis naponta közzéteszik a részletes programot.

A labdarúgó-Európa-bajnokság hivatalos budapesti szurkolói zónája a Városligetben (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Belváros, Buda, Duna-part – városszerte sok helyen várják a focirajongókat

Arena Garden (Budapest): 1087 Budapest, Kerepesi út 9. 

Új helyszín a meccsnézős helyek között, ráadásul csak pár percre van a Puskás Arénától. Az Arena Gardenben (ami az azonos nevű pláza területén található) nemcsak a hazai csapat meccsei nézhetők meg a gigantikus, 30 négyzetméteres kivetítőn, hanem az összes – és aztán minden további nyári sporteseményt. Ráadásul a meccsek egy 300 férőhelyes lelátóról követhetők végig. Hamisítatlan szurkolói élménnyel, ínycsiklandó street fooddal, hűsítő italokkal és jéghideg sörrel vár mindenkit a Garden. Ha nem szeretnél lemaradni, biztosítsd helyed ingyenes asztalfoglalással.

Az Arena Garden szurkolói helyszíne (Fotó: Facebook/ Arena Garden)

Belvárosi Focimozi: 1054 Budapest, Szabadság tér

Nincs focidzsembori anélkül, hogy a Szabadság téren ne állítanának fel egy óriáskivetítőt meg sörös faházikókat, hogy a drukkerek győzelemre biztassák a kedvenc válogatott csapatukat a park füvére telepedve. A belváros két legnagyobb kivetítőjével, biztonságos környezetben, barátságos árakkal várja a szurkolókat a Szabadság téren.

A Szabadság téri hatalmas kivetítők is várják a drukkereket (Fotó: Facebook/Focimozi)

Dürer Kert: 1117 Budapest, Vízpart utca 1. 

Újra felvillant a Dürer Kert logója, megújult helyszínen – az újbudai Duna-parton – várja a focirajongókat június 18-tól. Hatalmas kivetítővel, hangulatos kerthelyiséggel, jéghideg italokkal, ízletes ételekkel készültek a szervezők, hogy a szurkolás élménye teljes legyen.

A Dürer Kert is várja a foci szerelmeseit (Fotó: Facebook/Dürer Kert)

Széchenyi gyógyfürdő: 1146 Budapest, Állatkerti krt. 9–11.

Szurkolj a medencéből! – üzeni a futballrajongóknak a városligeti Széchenyi fürdő, ahol szintén követhetők az Európa-bajnokság mérkőzései. A szabad ég alatt, a kültéri medencében drukkolhat mindenki a kedvenceinek. Belépőjegyet ugyanúgy váltani kell, mintha a fürdőbe mennénk. A fürdő pénztára az aktuális nap utolsó meccsének kezdetéig tart nyitva. A fürdő az utolsó meccs végén zár. A 18:00 órakor kezdődő mérkőzés esetében a fürdő várhatóan 20:00 órakor zár, a 21:00 órakor kezdődő mérkőzés után várhatóan 23:30 órakor.

A budapesti Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Westend City Center, tetőkert (Budapest): 1062 Budapest, Váci út 1–3.

A plázák közül az Aréna mellett a Westend is nyitva áll a szurkolók előtt. Az Európa-bajnokság alatt a tetőkertben felállított óriáskivetítő várja a vendégeket.

Hajrá, magyarok! (Fotó: Facebook/Westend Shopping Center)

Hűsölj és szurkolj a vízpartok mellől!

Veranda étterem: 1117 Budapest, Kopaszi-gát 3.

A Kopaszi-gáton a Veranda restaurant és a Le Bistro közötti zöld mezőn italpulttal és sörpadokkal is várják az igazi szurkolói élményre vágyókat. A LED-kivetítőkön az összes meccset a Duna mellett, egy igazán egyedülálló helyen követhetik végig az érdeklődők.

Rock Cafe Szoboszló: 4200 Hajdúszoboszló, Rákóczi utca 119.

A szoboszlói Rock Cafe idén nem csak a rocknak ad otthont, hanem az Eb meccseinek is, ugyanis óriáskivetítővel, hideg sörrel és jó hangulattal várja a drukkereket a sörkert. Az esemény védettségi igazolvány nélkül is látogatható. Néhány pénteki és szombati meccset nem közvetítenek egyéb rendezvények miatt, így érdemes figyelni a Facebook-oldalukat.

A fotó illusztráció (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Tókert csárda: 2300 Ráckeve, Strand utca 4. 

Ízletes, magyaros ételek, lehűtött szomjoltók az Eb mérkőzéseihez, a csárdában folyamatosan nyomon követheti a meccseket.

A város szélén, egy kicsit beljebb, a széles határ és a Duna közelében várja vendégeit és a szurkolókat a ráckevei Tókert csárda (Fotó: Facebook/Tókert Csárda, Ráckeve )

Szilva strand (Vásárosnamény)

Kivetítőn követhetők a labdarúgó-Európa-bajnokság mérkőzései Vásárosnaményban. „Gyere el vetítéseinkre, és szurkold végig az Európa-bajnokságot barátaid és egy jó sör társaságában!” – hívta fel a figyelmet a kezdeményezésére a Beregi Ifjúságért Közművelődési és Szabadidő Egyesület. 

A fotó illusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Abádszalóki strand: 5241 Abádszalók, Strand út 3.

Szurkoljunk együtt! – szól a felhívás a Tiszta-tavi strand Facebook-oldalán. A Tisza-tó legnagyobb strandja hideg sörökkel és óriáskivetítővel várja a focirajongókat, érdeklődőket.

Vidéki nagyvárosok, még nagyobb hangulat

Szinva-terasz: 3530 Miskolc, Szemere Bertalan utca 2.

2021-ben Miskolc legnépszerűbb terére is beköltözött az Eb-láz. A város központjában nyújtózó Szinva-terasz nagyszerű közösségi helyszín, ahol minden korosztály együtt izgulhat a magyar válogatottért. Egészen a torna végéig óriás LED-kivetítőn közvetítik majd a mérkőzéseket, a helyi vendéglátósok pedig kültéri pultokkal, italos sátrakkal és kitelepített sörcsapokkal segítik a szurkolást. A részvétel ingyenes, és nincs védettségi igazolványhoz kötve, de fontos, hogy a szurkolói zónában egyszerre csak 500 fő tartózkodhat.

A Szinva-terasz a Szinva-patak partjá, Miskolc belvárosában (Fotó: MTI/Földi Imre)

Főnix fociterasz: 5100 Jászberény, Fürdő utca 4.

Hideg italok, bor- és sörkorcsolyák, gourmet hamburgerek, grill ételek és nem utolsósorban 15 négyzetméteres LED-fal várja a szurkolókat.

(Fotó: Facebook/Főnix fociterasz/Borudvar)

Gál József Sportcsarnok: 2700 Cegléd, Rákóczi út 33.

Péntektől egészen az Eb-döntőig minden mérkőzést végignézhetnek a szurkolók a lelátóról, sörpadokról vagy a fűben piknikezve a Szabadság téren egy 6 négyzetméteres LED-falon kivetítve.

A kép illusztráció (Fotó: MTI/Kovács Tamás )

Atom tér: 7300 Paks, Atom tér

Közösen szurkolhatnak az érdeklődők Magyarországnak a labdarúgó-Európa-bajnokság ideje alatt Pakson az Atom téren.A sátor középpontjában egy 15 méteres LED-fal lesz, a teljesen zárt helyen körülbelül 350 fő nézheti együtt a mérkőzéseket június 11. és július 11. között. A látogatókat sörpadokkal, hideg italokkal és finomságokkal várják a szervezők. A belépéshez nem szükséges védettségi igazolvány. Asztalfoglalásra nincs lehetőség, a belépés érkezési sorrendben történik, díjmentesen.

Szurkoljunk együtt az Atom téren a magyar válogatottnak! (Fotó: Facebook/Foci-Eb, nézőtér, Paks)

Szurkolói Aréna (Csepel): 1211 Csepel, Szent Imre tér 

Az esemény alkalmából újra megnyitotta kapuit a Szent Imre téri Szurkolói aréna, ahol a mérkőzéseket egy 16 négyzetméteres LED-falon keresztül nézhetik meg a szurkolók, hideg csepeli sör kíséretében. Az Európa-bajnokság alatt többször is neves labdarúgók lesznek az aréna vendégei, amelynek területére csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni.

(Fotó: Facebook/Csepeli Hírmondó )

Ha további kivetítőkre kíváncsi, ahonnan nézheti a foci-Eb meccseit, kattintson!

A címlapfotó illusztráció.