Az EU mára ideológiai viták túszává vált

 

Varga Judit bejegyzésében emlékeztetett arra, az európai ügyekért felelős miniszterek tanácsának keddi ülésén utolsó pontként ismét előkerül Európa beteg, megfáradt politikai furkósbotja, a 7. cikkely szerinti eljárás.

A jogállamisági zsarolás-sorozat nem is lehetne aktuálisabb most, az Európai Unió Jövőjéről szóló Konferencia kezdetén, amely szintén kiemelt témája a mai napnak”  – jegyezte meg, hozzátéve, az EU mára ideológiai viták túszává vált.


Mint írta, ennek ékes példája az a nemzetközi gyűlöletkeltő kampány, amely hazánk ellen indult a nemrég elfogadott pedofiltörvény miatt.

Miközben mi a gyermekek, a szülök, a családok alapvető jogait védjük, az európai liberális gőzhenger hazugsággyára ismételten hazánk rossz hírét próbálja kelteni és nemzetközi beavatkozásért kiált” – írta.

Varga Judit szerint azért vannak ma Luxembourgban, hogy visszaverjenek minden alaptalan támadást és megóvjuk hazánk becsületét.

Szomorú, hogy Európában a jog és a jogállamiság már nem a politikai cselekvés korlátját jelenti, hanem a politikai akarat és ideológiai zsarolás eszközévé vált. Mi olyan Európát akarunk, ahol a tagállamok eltérő ideológiai és kulturális nézetei miatt nem jár szankciós mechanizmus és megbélyegzés. Hiszünk abban, hogy Európa jövője a természetes közösségekből építkező erős, szuverén nemzeteken áll” – írta az igazságügyi miniszter.

Varga Judit kiemelte: ezek azok a közös értékek, amelyeket meg kell védenünk.

A címlapfotó illusztráció.