×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Sokat fogunk panaszkodni a hőségre, berobban a kánikula

 

A következő napokban tovább erősödik a kánikula, többfelé 40 fok közeli csúcsértékeket is mérhetnek. A hétvégére mérséklődik néhány fokkal a meleg. Ezzel együtt egész héten sok lesz a napsütés, csak helyenként lehetnek záporok, zivatarok.

(Forrás: OMSZ)

Hétfőn a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk. A magasabbra törő gomolyokból délutántól, kora estétől záporok, zivatarok alakulhatnak ki elszórt jelleggel. Erre a Szombathely-Békéscsaba vonaltól északkeletre eső tájakon mutatkozik nagyobb esély – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A Dunántúlon a déli, délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. Zivatar környezetében átmenetileg viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország legnagyobb részén 33 és 37 fok között alakul. Késő este 22, 28 fok várható.

(Forrás: OMSZ)

A meteorológiai szolgálat másodfokú figyelmeztetést adott ki a szélsőséges hőség miatt, sok megyében a napi középhőmérséklet 27 fok felett alakul.

(Forrás: OMSZ)

Emellett zivatarveszélyre is figyelmeztetnek.

(Forrás: OMSZ)

A keleti megyékben felhőszakadás is kialakulhat.

(Forrás: OMSZ)

Este alapvetően derült vagy fátyolfelhős lesz az ég, a Dunától keletre még maradnak gomolyfelhők is nagyobb számban. Ezekből a gomolyokból zápor, zivatar is kialakulhat, majd fokozatosan kelet felé sodródnak az éjszaka második felében.

(Forrás: OMSZ)

Néhol egy-egy heves zivatar is lehet. A déli, délkeleti szél jobbára mérsékelt marad, de zivatar környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak. A késő esti 22, 28 fokról hajnalra 16 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Berobban a kánikula – tanácsok, amelyek életet menthetnek

kiemelt kép: Shutterstock