×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Gődény György bajban, rémhírterjesztés a vád

 

Különleges jogrend idején elkövetett rémhírterjesztés bűntettével vádolja a Nyíregyházi Járási Ügyészség azt a férfit, aki 2020 november 25-én az interneten olyan írást tett közzé, amely alkalmas volt a koronavírus elleni védekezés akadályozására – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség hétfőn.

A vádirat szerint a férfi A választás szabadsága címmel saját internetes oldalán egy írást jelentetett meg, amelyben értelmetlen intézkedésnek nevezte a nyugdíjasok számára biztosított vásárlási idősávot, a kormányzat intézkedéseit víruspropagandának titulálta, illetve az egész védekezést mesterségesen szított hisztériának nevezte – tartalmazza a közlemény.

A szájmaszkokról azt állította, hogy azok az egészségre ártalmasak, védelmi eszköz szerepüket nem töltik be – idézik fel. Emlékeztetnek arra:

a kormány 2020. november 4-én vezette be a koronavírus-világjárvány miatti veszélyhelyzetet Magyarországon.

Ebben a helyzetben a vádlott szándékosan valótlan és megalapozatlan állításai alkalmasak voltak arra, hogy a lakosságot megtévesszék, a védekezés irányítóival szemben bizalmatlanságot keltsenek. A hatóságok tevékenységét a „vírusbizniszben való részvételnek” minősítette.

Sőt – folytatják –, a vádlott a célját el is érte, mert az oldalon sokan hozzászóltak írásához, illetve a közösségi médiás oldalára is több száz komment érkezett, továbbá több százan meg is osztották az írást.

A különleges jogrend idején elkövetett rémhírterjesztés bűntette egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre a vádlottat – írják. Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik – olvasható a közleményben. Sajtóértesülések szerint a vádlott Gődény György, a vírusszkeptikus hangadó.