×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

„Szép volt, fiúk!” – Így ünnepelte az ország a magyar csodát

 

Fantasztikus meccset játszott és pontot szerzett a magyar válogatott a világbajnok franciák ellen a labdarúgó-Európa-bajnokságon a telt házas Puskás Arénában. A mérkőzés 1-1-es döntetlennel zárult, ami szinte győzelemmel ér fel Franciaország ellen. Ráadásul az első gólt mi szereztük, nem sokkal a félidő vége előtt. Az egészen biztos, hogy mi, magyarok sokáig fogjuk még emlegetni Fiola találatát, de nagy eséllyel a franciák is, hiszen ezen az Eb-n ez volt az első alkalom, hogy gólt kapott a világbajnok csapat. Nem túlzás tehát a szurkolók öröme, a legtöbben talán álmaikban sem gondolták volna, hogy így alakul a mérkőzés – hangzott el az M1 Híradóban.

 

Hajrá magyarok, hajrá magyarok!” – harsogta az ünneplő tömeg a Puskás Aréna körül és Budapest utcáin is.

Életünk legnagyobb élménye, álmainkban nem mertük volna gondolni, persze azért jöttünk, hogy kiharcoljunk 1 vagy 3 pontot, de ez csodálatos” – mondta egy szurkoló.

Volt, aki a lefújás után is csak kereste a szavakat: „Voltam pár meccsen...de ez volt a legjobb.

És olyan is, aki szóhoz sem jutott a magyar-francia összecsapás után.

Az M1 stábjának a meccset követően még interjút is nehéz volt készítenie. A magyar-francia mérkőzés döntetlen eredménye után öröm-mámorban úsztak a szurkolók.

Szavak helyett a „ria-ria-Hungária” szólt, és a magyar válogatott teljesítményét dicsérték.

Szép volt fiúk! Szép volt fiúk! Szép volt fiúk!” – zúgott a szurkolók elismerése.

Esztergomban egymás nyakába borulva ünnepeltek a hazai rajongók.

Ez minden reményemet felülmúlta, úgyhogy hajrá magyarok továbbra is

– mondta az egyik szurkoló.

Szinte egy tűt is nehéz lett volna leejteni Miskolc főterén, annyian gyűltek össze a magyar-francia összecsapásra.

Eksztázis volt, amikor gólt szereztünk, azért ilyen élményt nem minden nap él át az ember, hogy egy Európa-bajnokságon gólt szerez a magyar válogatott, főleg nem egy világbajnok francia csapat ellen” – összegzett egy szurkoló a helyszínen.

A focirajongók még a mérkőzés után sem hagyták abba a magyar válogatott éltetését. Igazi karneválhangulat volt az ország minden pontján.

A címlapfotó illusztráció.