Hőségriadó: 35 fok is lehet

 

Szombaton a sok napsütés mellett kevés gomoly- és fátyolfelhő is képződik. Elsősorban a Dunától keletre, illetve az Alpokalján helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. A hőmérséklet kora délután 31 és 35, késő este 21 és 27 fok között alakul.

(Forrás: OMSZ)

Szombaton a sok napsütés mellett kevés gomoly- és fátyolfelhő is képződik. A délutáni, esti órákban magasabbra törhet a gomolyfelhők egy része, amelyekből elsősorban a Dunától keletre, illetve az Alpokalján helyenként zápor, zivatar is kialakulhat – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Főleg az Alföldön kísérhetik élénk lökések az északkeleti szelet, emellett zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos lökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet kora délután 31 és 35, késő este 21 és 27 fok között alakul.

(Forrás: OMSZ)

A meteorológiai szolgálat hőség veszélyére figyelmeztet az ország egészében.  A napi középhőmérséklet 25-26 fok között alakul az ország nagy részén.

(Forrás: OMSZ)

Emellett zivatarveszély miatt is elsőfokú, sárga figyelmeztetés van érvényben a Dunától keletre.

(Forrás: OMSZ)

Este túlnyomóan derült, száraz idő várható. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. Hajnalra általában 14, 22 fok közé csökken a hőmérséklet. Az északi völgyekben mérhetik az alacsonyabb, a tópartok mentén, illetve nagyvárosainkban a magasabb értékeket.

(Forrás: OMSZ)