×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Hat számjegyű összeget is elkérhetnek egy Eb-belépőért az illegális jegyárusok

 

Nem az első alkalom, hogy egy ekkora sporteseményen, mint amilyen az Európa-bajnokság, illegálisan árulnak jegyet. Az EURO 2020 alkalmazás többek között ezeket a veszélyeket próbálta kikerülni, láthatóan kevés sikerrel. Az apróhirdetési oldalakon az egy-két tízezer forintos összegektől egészen a százezres nagyságrendig terjed a megvásárolható belépők ára.

 

Az nem vitás, hogy elég sokan szeretnék megnézni a magyar válogatottat Budapesten, amint az Európa-bajnokságon a portugál vagy a francia csapattal küzd meg a továbbjutásért. Mivel jegyet már nem lehet kapni, felütötte a fejét az interneten az engedély nélküli kereskedés.

A budapesti jegyeket már június 2-től meg lehetett vásárolni az UEFA honlapján, ahol a harmadik kategóriás belépő

már 10 500 forintért (30 euróért) volt kapható. A második kategóriás jegy ára 26 300 forint (75 euró) volt, míg az első kategóriásé 43 900 forint (125 euró).

Egy szurkoló maximum négy jegyet vehet egy mérkőzésre, a belépőkön szerepel a vásárló neve, hogy a stadionoknál ellenőrizni tudják, azokkal valóban az arra jogosult szurkolók lépnek-e be az arénába.

A meccsbelépőket az ország egyik legismertebb apróhirdetési oldalán kínálják megvételre,

és ahol egy jegy ára elérheti akár a 195 ezer forintot is,

amennyiben az a VIP-szektorba szól.

Az összes többi kategóriában is jelentősen drágábban kínálják illegálisan a jegyeket:

  • a harmadik kategóriás belépőt 40 000 forintért,
  • a második kategóriásat 60 000,
  • az első kategóriás jegyet 195 000 forintért.

Mivel az ilyen oldalakon hamis jegyekkel is kereskedhetnek, nem árt vigyázni, nehogy csalás áldozatává váljon a jóhiszemű vásárló.

A címlapfotó illusztráció.