Hajrá, magyarok! Helyek, ahol önfeledten drukkolhat a foci-Eb ideje alatt

 

Fergeteges hangulat, óriáskivetítők, fröccsteraszok, csapolt sörök, jéghideg italok, food truckok – ezekkel várják az egységek a focirajongókat. Szurkoljunk együtt a magyaroknak!

Június 11-én kezdetét vette az eredetileg 2020-ra tervezett labdarúgó-Európa-bajnokság. Tizenegy tagország 11 helyszínén lesznek mérkőzések, köztük június 15-én, kedden Portugália csapatát látja vendégül a Puskás Arénában a magyar csapat. A meccset a helyszínen nézni hatalmas élmény, azonban sajnos ezt nem mindenki teheti meg, és a jegyeket is nagyon hamar elkapkodták. Összegyűjtöttünk 15 olyan helyszínt országszerte, ahol önfeledten szurkolhat a magyaroknak.

A hivatalos szurkolói zóna a Városligeti Műjégpálya: 1146 Budapest, Olof Palme sétány 5.

Ingyenesen látogatható szurkolói zónával négy óriáskivetítővel és számos ingyenes programmal várja az érdeklődőket, és gondoskodik a felemelő pillanatokról a Városligeti Műjégpálya. A helyszínen lesz étel- és italfogyasztási lehetőség, e-sportsarok, teqball és ügyességi akadálypálya is. A szurkolói zóna 31 napon át mindennap 11 órakor nyit és az utolsó meccs után egy órával 22 órakor zár. Érdemes figyelni a Puskás Aréna Facebook-oldalát, ugyanis naponta közzéteszik a részletes programot.

A labdarúgó-Európa-bajnokság hivatalos budapesti szurkolói zónája a Városligetben (Fotó: MTI/Balogh Zoltán )

Belváros, Buda, Duna-part, városszerte mindenhol várják a focirajongókat – 5 budapesti szurkolói helyszín

Akvárium Klub: 1051 Budapest, Erzsébet tér 12.

A belváros szíve, az Akvárium Klub is szurkolói helyszínné változik a foci-Eb idejére. Óriáskivetítővel, hűsítő italokkal, finom ételekkel és sok-sok asztallal várja a hely a drukkereket, ahova asztalfoglalás híján érdemes időben érkezni, hogy a hely biztos legyen az önfeledt szurkolás idejére.

Idén két helyszínen is közvetítik a 2021-es foci-Eb-t (Fotó: Facebook/ Akvárium Klub )

Bálna: 1093 Budapest, Fővám tér 11–12.

Itt a kitűnő hangulathoz 200 sörpad, egy hatalmas LED-fal, a csodálatos dunai panoráma, ötvenféle csapolt sör, na meg persze a jó társaság járul hozzá.

(Fotó: MTI/Mónus Márton)

Budapest Park: 1095 Budapest, Soroksári út 60.

A hagyományoknak megfelelően a Budapest Park az idei foci-Eb idején is óriáskivetítőkkel, csapolt sörökkel várja a szurkolókat. A park csak a magyarok meccseit közvetíti, azonban van miből válogatni. A meccsnézés ingyenes, az események egyelőre életkortól függetlenül, de kizárólag védettségi igazolvánnyal lesznek látogathatók.

2016. 06. 18., Izland–Magyarország (Fotó: Facebook/ Budapest Park )

Várkert Bazár: 1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2–6.

Új szurkolói helyszín az Eb-re! Az Öntőház udvaron felállított óriáskivetítő és a hozzá kapcsolódó vendéglátást kínáló szurkolói terasz minden drukker és érdeklődő igényét kielégíti, aki egyedi környezetben szeretné követni a magyar válogatott izgalmas meccseit. A meccsek előtt beszélgetések lesznek – természetesen a fociról –, azonban más sportok is szóba jönnek majd.

Zsiráf sörkert: 1062 Budapest, Teréz körút 53.

A belváros legnagyobb LED-falával, a maga 21 négyzetméteres felületével, jéghideg csapolt sörrel és szuper hangulattal várja a szurkolókat az Eiffel téren (a Nyugati pályaudvar szomszédságában) található Zsiráf! A város egyik kedvenc sörkertjébe, a Zsiráfba is beköltözik az Eb-hangulat, megspékelve némi zöld növénnyel és fényfüzérrel. Hely is akad bőven mindenkinek, ugyanis a sörkert asztalai mellett az egész teret igénybe vehetik a szurkolók.

Beköltözik az Eb-hangulat a belvárosba is (Fotó: Facebook/ Zsiráf )

Hűsölj és szurkolj a vízpartok mellől – 5 vízparthoz közeli hely

Almádi nyár 2021 (Balatonalmádi): 8220 Balatonalmádi, Wesselényi strand

Óriáskivetítővel, finom sörökkel és gasztronómiai kínálattal várja a focirajongókat a strand. A belépés ingyenes!

Balatonalmádi, a Wesselényi strand is várja a szurkolókat (Fotó: Facebook/ Almádi Nyár 2021)

Badacsonytomaj: 8261 Badacsony, Badacsonytomaj

Fröccsterasz és meglepetésvendégek is várják a Badacsonytomajon szurkolókat. A terasz minden mérkőzésnapon nyitva lesz az érdeklődők számára június 11-től egészen július 11-ig. Lesz teqball, vízi foci, sörsátor, fröccspont. A rendezvényen való részvétel ingyenes!

A BFF Eb-terasz Badacsonyban várja a szurkolókat (Fotó: Facebook/ Laposa Birtok)

Costes beach (Lupa-tó): 2011 Budakalász, Tó utca 1.

Nézd óriáskivetítőn az Európa-bajnokságot Budapest tengerpartjáról. A Lupa-tónál a közvetítések napján 17:45-től a belépés ingyenes!

A budapesti „tenger” is várja a focirajongókat (Fotó: Facebook/ Lupa Beach )

Plázs, Siófok: 8600 Siófok, Petőfi sétány 3.

Hideg italokkal, remek hangulattal, óriáskivetítővel és kényelmes szurkolói zónával várja a közönséget a siófoki plázs. A belépés ingyenes a rendezvényre, és az összes meccset vetítik az Európa-bajnokság alatt.

A siófoki plázs is várja a szurkolókat (Fotó: Facebook/ Plázs Siófok)

Zenepavilon (Keszthely): 8360 Keszthely, Balaton-part, Zenepavilon

Közös meccsnézésre várják a szurkolókat a keszthelyi Balaton-parton, ahol 2021. június 11-től szabadtéri élő meccsközvetítés veszi kezdetét az Eb teljes időtartama alatt. A meccseket egy 3×2 méteres LED-falon követhetik a szurkolók.

Keszthely is várja a foci szerelmeseit (Fotó: Facebook/Hello Keszthely)

 

Nagyvárosok, még nagyobb hangulat

Mol Aréna (Székesfehérvár)

A labdarúgó-Európa-bajnokság eseményeit folyamatosan nyomon követhetik a Mol Aréna Sóstó melletti teraszon is, ahol egy harminc négyzetméteres, nappal is kiválóan látható LED-falon minden meccsnapon, délután két órától várják a szurkolókat. A terasz látogatásához nem szükséges védettségi igazolvány, és végig nyitva van az Aréna pub.

Eb-terasz a Mol Aréna Sóstó mellett (Fotó: Facebook/ Székesfehérvár Megyei Jogú Város)

Széchenyi tér (Esztergom)

A 2016-os Európa-bajnokság után most is megtelhet drukkerekkel a Széchenyi tér, óriáskivetítőt állítanak fel a meccsekre. A közös meccsnézés izgalmát a 40 négyzetméteres, óriás LED-kivetítő biztosítja. A sörről, a fröccsről és a gasztroélményekről a kitelepült helyi vendéglátóegységek gondoskodnak.

Foci-Eb-vetítések Esztergomban, a Széchenyi téren (Fotó: Facebook/ Foci EB 2021 Esztergom)

Szurkoljunk együtt! (Dombóvár): 7200 Dombóvár, Szabadság utca 18.

Egy 3x4 méteres LED-fal várja a szurkolókat, amelyen végigkövethetik a meccseket. A magyar válogatott mérkőzésein túl június 15-től, minden 18 és 21 órakor kezdődő mérkőzés megtekinthető a döntőig. Góltótó, dekázó verseny, értékes nyeremények és büfé várja az érdeklődőket.

Magyar szurkolók a Magyarország–Horvátország labdarúgó-Európa-bajnoki selejtező mérkõzésen, a Groupama Arénában 2019. március 24-én. A magyar válogatott 2-1-re győzött
MTI/Czagány Balázs

Szurkolói zóna (Eger)

Június 11-től  július 11-ig minden meccset közvetítenek. Igazi fesztiválhangulat, dekoráció, óriáslabda, LED-fal, fröccsterasz, csapolt sör, foodtruck, popcorn, nachos, limonádé, fergeteges hangulat – így várja a szurkolókat az egri szurkolói zóna. A nézőtéren polifoam, a téren sörpadok felelnek a kényelemért.

Szurkolói zóna Egerben (Fotó: Facebook / Szurkolói Zóna Eger)

Rózsakert Szabadtéri Színpad (Nyíregyháza)

Június 15-től a Rózsakert Szabadtéri Színpadon három estén át követhetjük a magyar csapat mérkőzéseit az idei labdarúgó-Európa-bajnokságon. Csakúgy, mint 2016-ban, a Móricz Zsigmond Színház most is szeretettel invitálja a focirajongókat a helyszínre egy nagy közös szurkolásra. A rendezvények csak érvényes védettségi igazolvány birtokában látogathatók.

Szurkolók ünneplik a magyar csapat első gólját Nyíregyháza belvárosában, a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokság F csoportja első fordulójában játszott Ausztria–Magyarország mérkőzés alatt 2016. június 14-én (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Ha további kivetítőkre kíváncsi, ahonnan nézheti a foci-Eb meccseit, kattintson!