Az egész ország várja a válogatott meccsét

 

Mintegy negyven perc múlva kezdetét veszi a Magyarország kontra Portugália mérkőzés. Országszerte várják a szurkolókat.

Nyíregyházán több vendéglátóhelyen, valamint a Rózsakert Szabadtéri Színpadnál és a városi jégpályán kialakított lelátón is meg lehet nézni a meccset. 


Készülődik a város, 15 négyzetméteres LED-fal várja a focirajongókat. Száz jegyet adtak el elővételben, azonban a helyiek a helyszínen veszik meg a jegyeket, a szervezők nagyjából négy-ötszáz szurkolóra számítanak. Nyíregyháza-szerte rengeteg helyszínen várják a szurkolókat, akik izgalmas meccsre számítanak – tájékoztatott Z. Pintye Zsolt Nyíregyházáról.

Zalaegerszegen is készülnek a Magyarország–Portugália mérkőzésre.

A helyi sportközpontban pillanatok alatt elfogytak a szabad asztalok. A szervezők a jó hangulathoz hideg frissítőkkel és különleges ételekkel járulnak hozzá. Péntek Károly, a hely tulajdonosa elmondta, a hely száz-százötven férőhelyes, kizárólag előfoglalással – mondta Nagy Jenő zalaegerszegi tudósító.

A hely különlegessége, hogy a három magyar meccsre ételkülönlegességekkel is készülnek:

  • Portugál–Magyarország: portugál kőleves
  • Franciaország–Magyarország: francia babos helyi étel különlegesség
  • Németország–Magyarország: bajor kemencés csülök.

Kicsivel több csak, mint másfél óra van hátra a magyar–portugál meccs kezdetéig, Budapesten a szurkolók közös felvonuláson vettek részt a Hősök teréről a Puskás Arénáig.

A magyar válogatottat szállító busz megérkezett az Arénához, és hatalmas tapsvihar fogadta a játékosokat, és a helyszínre érkezett a portugál busz is, ám érkezésüket nagy füttykoncert kísérte – tudósított Környei Bence a helyszínről.

Szolid még a hangulat az Arénában, zajlik a beléptetés. A szervezők nagyjából ötvenezer szurkolót várnak – Dedecsik Ferenc, az M1 tudósítója.

Nehéz közlekedni most a fővárosban: Térkép a forgalomkorlátozásokról

Orsós Róbert, az M1 tuósítója délután óta figyelte a főváros forgalmát, kapcsoltuk már a Keleti pályaudvartól, a szurkolói menet útvonaláról, és hasznos tanácsokat adott az Arénába igyekvőknek. A meccs előtt az 1-es villamos, az 1-es metró, a 2-es metró, illetve a 4-es metró járatai gyakrabban közlekednek, illetve a meccs után is. Földfelszíni buszos,illetve trolibuszos közlekedésben kimaradás, késés tapasztalható, azonban a BKK igyekszik orvosolni a problémát. A tömegközlekedésnél segítségünkre lehet a BKK-futár applikáció.

Hungária körúton is számítani lehet időszakos forgalomkorlátozásra az Egressy út és a Stefánia út között, a Hősök tere környékét, a Dózsa György utat és a keresztező utakat a szurkolói vonulás miatt lezárták, ezért időszakosan járhatatlanná válhat a Thököly út.