×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Koronavírus: 111 napig küzdött az országgyűlési képviselő

 

Bányai Gábor, a Fidesz kiskunhalasi országgyűlési képviselője – aki állapotának súlyosbodása miatt 111 napig feküdt a kiskunhalasi kórházban – a közösségi oldalán nyilatkozott a vírus szövődményeinek leküzdéséről.

Bányai Gábor egy Facebook-posztban jelentette be az örömhírt, hogy hosszú küzdelem után sikerült felülkerekedenie a vírus szövődményein.

„Pontosan 111 nappal a kórházba kerülésem után az egészségemért való küzdelmem első szakasza lezárult. Most a rehabilitáció következik, amihez rengeteg erőre és türelemre lesz szükségem. Hihetetlenül hosszú idő volt ez, ami ténylegesen számomra alig tűnt 5 percnek”

– írta a képviselő.

A bejegyzés szerint olyannyira súlyos volt a helyzet, hogy május közepén az orvosok tüdőtranszplantációt szükségeltettek nála, előkészítés alatt állt a Budapestre szállítása is. Pünkösdkor azonban a politikus tüdeje életjeleket kezdett adni, majd mindössze két hét leforgása alatt letisztult.

Bányai június elsején posztolt először a Facebookon hosszú hónapok után. Akkor egy Ákos-dalt idézve és linkelve annyit írt, hogy „Hello, hello, újra itt vagyok!”.

Június másodikán Orbán Viktor kormányfő üdvözölte párttársát a közösségi oldalán. Úgy fogalmazott: „Visszavárunk barátom! Fel, támadunk!”

Bányai családja február 27-én adott ki közleményt, miszerint a képviselő a koronavírus-fertőzés súlyos szövődményeinek következtében lélegeztetőgépre került és altatásra szorult. Több héttel később eredményei javultak, a mesterséges lélegeztetést továbbra is fenn kellett tartani nála.

Bányai Gábor 2006 óta tagja az Országgyűlésnek, négyszer választották képviselővé Bács-Kiskun megyei egyéni körzetében. A vállalkozásfejlesztési bizottság tagja és alelnöke.