Két budapesti rooftop bar Európa legjobbjai közt

 

Csak egy tennivalónk van, ha „beüt” a hőség és a felkúszik a páratartalom, megkeresni a legközelebbi rooftop, vagyis tetőteraszos bárt, és már le is hűlhetünk egy vagy két koktél mellett.

 

Lehet, hogy nincsenek olyan felhőkarcolók, mint New Yorkban vagy Tokióban, de van néhány csodálatos tetőteraszos bár Európában, illetve rengeteg nagyszerű épület. A szociális távolságtartás miatt a vendégek tágas, külső tereket keresnek, ráadásul egy teljesen új nézőpontból láthatják a várost – írja a Bigseventravel.

Ezeket a szempontokat figyelembe véve a Big seven travel összegyűjtötte a legjobbakat – Londontól Luxemburgig, és nagyjából mindenhonnan a két város közötti területről.

Az ötvenes listára több magyar bár is felfért.

A 37. helyen találjuk a Arie Hotel Budapest közkedvelt teraszát. A luxusszálloda tetejéről jó a kilátás például a Szent István-bazilikára is.

Az Arie bárjánál is jobb helyen szerepel, méghozzá a 24. helyre került a Liebling – Hidden Rooftop Bar (Kedvenc – Rejtett Tetőteraszos Bár). A különleges udvarral rendelkező helyen éjszakánként élő zene szól, minőségi helyi borok, klasszikus koktélok, szeszes italok, valamint a magyar és az olasz konyha legjobbjai is megtalálhatók a széles repertoárjában.

 

A címlapfotó illusztráció.