×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Varga Judit: Három év alatt nem sikerült döntést hozni, most pár hónap alatt akarják meghozni az ítéletet a Sargentini-jelentés ügyében

 

Az Európai Unió Bírósága eleget tett az Európai Parlament kérésének és elrendelte a jogállamisági kondicionalitást megtámadó keresetünk gyorsított eljárásban történő elbírálását – közölte az igazságügyi miniszter közösségi oldalán.

Az Európai Unió Bírósága eleget tett az Európai Parlament (EP) kérésének és elrendelte a jogállamisági kondicionalitást megtámadó keresetünk gyorsított eljárásban történő elbírálását – közölte az igazságügyi miniszter közösségi oldalán pénteken.

Varga Judit abszurdnak nevezte, hogy „a Sargentini-szavazás következtében felmerült egyszerű eljárásjogi kérdésben közel három év alatt tudott csak dönteni a testület, most azonban az unió történetének egyik legfontosabb és legbonyolultabb jogi kérdésére mindössze pár hónap döntési időt szán”.

Régóta tudjuk, hogy a brüsszeli balliberális politikusok képtelenek elviselni, hogy vannak tagállamok, melyek a szuverén, önálló nemzetállamok Európájában hisznek, és elutasítják a migrációt. A mostani eljárás is ékes példája az ellenünk folyó politikailag motivált koncepciós eljárásnak” – tette hozzá.

A miniszter hangsúlyozta: ezzel azonban megrendítik az egész európai együttműködésbe vetett bizalmat.

Varga Judit kiemelte: továbbra sem engednek a politikai zsarolásnak, továbbra is a magyar érdekeket fogják képviselni Magyarországon, Brüsszelben és a luxembourgi bíróság előtt.

A címlapfotó illusztráció.