×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Térképen mutatjuk, hol okozzák a legnagyobb dugókat Karácsonyék

 

Több kérdéssel fordult Karácsony Gergely főpolgármesterhez Hollik István Fidesz kommunikációs igazgatója közösségi oldalán a budapesti közlekedési káosz kapcsán.

Ahogy lapunk már többször is beszámolt róla, a fővárosban egyszerre több helyszínen is felújítások kezdődtek, amelyeknek köszönhetően már napközben is állandósultak a közlekedési dugók.

Az első és legfontosabb: miért kell több felújítást egyszerre elindítani, teljesen megbénítva ezzel a várost? – tette fel a kérdést Hollik István.

A pesti alsó rakpartot a Margit híd és az Országház között június 7-től várhatóan az év végéig nem használhatják az autósok, a Lánchídon az építkezés június 16-án kezdődik, miközben a Blaha Lujza tér átépítése is elkezdődik és 3-as metró felújítása is zajlik

A káoszt érintő kritikákra Karácsony Gergely úgy válaszolt, hogy „ha dugó van, esetleg szálljanak ki az autóból és menjenek gyalog.”

 

„Amikor nekem azt javasolja, hogy szálljak ki az autóból és menjek gyalog, akkor azt bizony minden Budapesten autózónak üzeni. Én ugyanis egy vagyok a sok százezer emberből, aki Budapesten most épp autóval közlekedik – írta.

Arra kérte a főpolgármestert, hasonló tanácsok helyett inkább a budapestieket érintő kérdésekre válaszoljon, hogy miért kellett egyszerre elindítani a beruházásokat és miért nem kezdték el időben a Lánchíd felújítását.

Azt is megkérdezte Karácsony Gergelytől, hogy most kellett lezárni a pesti alsó rakpartot, amikor annak a tervei már másfél éve rendelkezésre állnak és miért nem lehetett megvárni az iskolaszüneti kezdetét.

A Fidesz kommunikációs vezetője arra is válaszokat vár a városvezetőtől, hogy a Erzsébet hídra vezető Hegyalja útra miért kell jövő héttől buszsávot kijelölni, miközben Lánchíd lezárása miatt itt is megnövekedett a forgalom.

„És ha ez nem lenne elegendő, akkor még gyorsan belekezd a Blaha Lujza tér felújításába is, mert úgy tűnik, hogy nem lehetett volna csak az élhetőség érdekében átütemezni a projektet” – írta, megemlítve még a nagykörúti biciklisávok fenntartását.

Hollik István a poszt végén egy térképet mellékelt, bejelölve azokat a lezárt vagy korlátozottan járható útszakaszokat.

A képre, vagy ide kattintva nagyobb méretben is láthatja a térképet.

A címlapfotó illusztráció.