×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Megkezdődik a 12 éven felüliek oltása, aggódhatnak a második oltást kihagyók

 

Szerdán mintegy 54 ezer oltást adtak be Magyarországon: 15 ezren az első, míg 39 ezren a második adag vakcinát is megkapták. Továbbra is lehet regisztrálni oltásra a Vakcinainfo.gov.hu oldalon. Szakértők szerint ha lesz negyedik hullám, az főleg azokat veszélyezteti, akik nincsenek beoltva – hangzott el az M1 Híradóban.


Orbán Viktor a Kormányinfón bejelentette: jövő héttől az ország átáll a készenléti oltásra. Emellett a kormány döntött a 12–15 évesek oltásáról is.

Véget ért a járvány harmadik hulláma, jövő héttől az ország átáll a készenléti oltásra – közölte a miniszterelnök az idei első sajtónyilvános Kormányinfón. Orbán Viktor bejelentette azt is, hogy kezdődhet a 12–15 évesek oltása.

A kormány tegnap döntött arról, hogy engedélyezi a 12–16 év közöttiek oltását. Kampányt erre nem szervezünk, a szülők hozzák meg a döntést, ha a szülők úgy döntenek, hogy be akarják oltatni a gyermekeiket, akkor a szokott rendben lehet jelentkezni, s a szokott rendben az oltópontokon az oltásokat fel lehet venni” – fogalmazott.

Mintegy 137 ezren nem vették fel a második oltást. Őket – ha nem pótolják – törlik a nyilvántartásból.

Akinek lejárt a második oltásra kijelölt határideje, és nem veszi fel az oltást, törölni fogjuk a védettségi igazolvány nyilvántartásából. Tehát el fogja veszíteni az első oltás után kiadott védettségi igazolványát, és nem tud elmenni olyan helyekre, ahova egyébként elmehetne, ha a második oltását is felvette volna” – hangsúlyozta Orbán Viktor.

A kormányfő elmondta azt is: a vakcinamennyiség biztosított az országban, akár a negyedik, ötödik oltást is mindenki megkaphatná. A nyugati oltóanyagokból 17 millió adag áll rendelkezésre és a kínai Sinopharmból is van még bőven.

A címlapfotó illusztráció.