Olvasóink több mint háromnegyede szerint a „méhek érdekeinek szolgálata” helyett a közterületek rendben tartása a fontosabb

 

Olvasóink döntöttek, elsöprő többségük szerint a „méhek érdekeinek szolgálata” helyett a közterületek rendben tartása a fontosabb, hiszen az elhanyagolt zöldfelület, csúnya, rémálom az allergiásoknak és közlekedési kockázatot is jelent.

 


Ön mit szól hozzá? A hirado.hu és a Kossuth Rádió Jó napot, Magyarország! című műsorának napi, közös szavazásán kedden arról kérdeztük olvasóinkat, hogy szerintük a közterületek rendben tartása vagy a méhek érdekeinek szolgálata a fontosabb-e egy világvárosban?


A kormánypártok szerint a baloldali lustaság jelképe is lehet, hogy az ellenzéki vezetők egyszerűen nem hajlandók lekaszálni a gyepet, és inkább azt mondják rá, hogy méhlegelő.

A főváros néhány hete indította el programját, amelynek része, hogy több budapesti parkban ritkábban kaszálják majd a gyepfelületet és a gazt. A városvezetés szerint ezek egyfajta méhlegelőként szolgálhatnak.

Állításuk szerint ennek célja, hogy rovarbarát, vadvirágos, városi kaszálók jöjjenek létre. Ezt alátámasztandó, a lekaszálatlan budapesti parkokban kitesznek egy táblát, méhlegelő felirattal.


A három válaszadási lehetőség közül olvasóink abszolút többsége, 77 százaléka szerint ez nem is kérdés, a közterületek rendben tartása a fontosabb, hiszen az elhanyagolt zöldfelület csúnya, rémálom az allergiásoknak és közlekedési kockázatot is jelent.

Ezt követően a legtöbb szavazatot az „egyáltalán nem zavar, hogy nem tartják rendben ezeket a területeket” válaszlehetőség kapta, erre a voksolók 13 százaléka szavazott.

Olvasóink 10 százaléka pedig úgy gondolja, hogy nem ez a legfontosabb kérdés, azonban furcsának tartják, hogy egy ilyen egyszerű feladatot sem tud a főváros megoldani.

A grafikont a képre kattintva tekintheti meg nagyobb méretben (Kép: hirado.hu)