×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Nem térdelt a válogatott, ezért a Gyurcsány-párti Niedermüller szerint jobb írnek lenni, mint magyarnak

 

„Szégyellhetjük magunkat. Ma este Budapesten jobb volt írnek lenni” – írta kedd este közösségi oldalán Niedermüller Péter, a VII. kerület DK-s polgármestere, a Magyarország–Írország mérkőzés után.

Niedermüller Péter DK-s, VII. kerületi polgármester szerint a tegnapi Magyarország–Írország meccs után jobb volt írnek lenni, mint magyarnak.

Ahogy a baloldali politikus a Facebook-oldalán írta: A magyarok állva maradtak, ahogy az várható is volt. Ezért megkapták a publikumtól a "Szép volt, fiúk!" elismerést.

Majd hozzátette: Na, pontosan ezért nem érdekel engem a magyar válogatott, szégyellhetjük magunkat. Ma este Budapesten jobb volt írnek lenni…

Niedermüller Péter azon háborodott fel, hogy a tegnapi Magyarország–Írország futballmérkőzésen az MLSZ közleményének megfelelően a magyar labdarúgó-válogatott tagjai nem térdeltek le a meccs elején,

az írekkel ellentétben, akik a nyugati trendnek megfelelően letérdeltek, kimutatva szolidaritásukat a Black Lives Matter mozgalommal.

A magyar válogatott a letérdelés helyett a mezük karján olvasható „Respect” feliratra mutattak, és a szurkolóik pedig „Szép volt fiúk!” kiáltásokkal köszönték meg, hogy kedvenc játékosai állva maradtak, az íreket pedig kifütyülték.

@mengyanalbert#hajra #magyarok #hungary #ireland #foci #football #blm #nemterdelunk♬ eredeti hang - Mengyán Albert

Niedermüller kifakadására Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója is reagált.

Kezdhetném a magyarázatot Szent István királynál, folytathatnám a magyar nemzet ezernyi büszkeségével, de mindez a gyurcsányista polgármesternél valószínűleg falra hányt borsó” – fogalmazott a kormánypárti politikus.

Majd hozzátette: „ezért maradjunk annyiban, hogy mindörökre: Hajrá, Magyarország!!!”

A DK-s Niedermüller Pétertől pedig már korábban is hallhattunk megbotránkoztató kijelentéseket,

ugyanis pár nappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy Niedermüller Péter az iskolások hazafias nevelését kritizálta.

Május 3-án látott napvilágot egy videófelvétel, amelyben Niedermüller a munkaerőpiacra hamarosan kikerülő fiatalok nemzeti jellegű képzését kritizálta Dobrev Klára és más DK-s politikusok társaságában – tette közzé a kerületi Fidesz. A DK bizonyítottan nemcsak kereszténygyűlölő, hanem nemzetellenes is – tették hozzá.

Niedermüller másik ilyen, sokakat megbotránkoztató kijelentése volt, amikor egy tévéműsorban „rémisztő képződménynek” nevezte a fehér, keresztény, heteroszexuális embereket.

A DK-s politikus keresztényeket célzó gyűlölködő-rasszista kijelentése az Európai Parlamentben is téma volt. Ráadásul tüntetést is szerveztek a VII. kerületi polgármesteri hivatal előtt, eredménytelenül, hiszen

Niedermüller Péter sem nem kért bocsánatot az általa megsértett emberektől, sem polgármesteri posztjáról nem mondott le, holott több kormánypárti és ellenzéki politikus is felszólította, hogy távozzon a közéletből.

Niedermüller focival kapcsolatos kijelentése nemcsak azért nem meglepő, mert a Gyurcsány-párti politikus korábban is tett már megbotránkoztató kijelentéseket. A különböző balliberális szereplők magyar focit és a válogatottat becsmérlő kijelentéseiből sincs hiány. Niedermüller mondatai tehát ebbe a sorba is tökéletesen beleillenek.

Mindig boldoggá tesz, amikor kikap a magyar válogatott, mert ez is mutatja Orbán Viktornak a labdarúgással kapcsolatos elhibázott politikáját – mondta például az ismert baloldali humorista Farkasházy Tivadar korábban.

Nemcsak egyedi esetről van szó, a baloldalon valóban sokan gondolkozhatnak úgy, hogy a kormánnyal szembeni ellenérzéseiket úgy vezetik le, hogy inkább a magyar válogatott ellen szurkolnak, illetve nem örülnek a csapat sikereinek.

Erről a jelenségről korábban a 444 közölt cikket, melynek nemcsak beszédes, de önleleplező is a címe:
„Mit válaszoljon az a focidrukker, aki irtóra örül a válogatott győzelmének, de közben azzal cseszegetik, hogy ezzel végül is Orbán Viktornak ad igazat?”

A cikk szerint amikor a magyar futballválogatott eljutott az Eb-pótselejtezőig, akadtak olyanok, akik „úgy acsarognak a válogatott sikerének örvendezőkre, mintha azok saját kezűleg szedték volna le a lélegeztető maszkot egy kórházban ápolt koronavírusos betegről, és dugták volna bele az árát valamelyik NB I-es játékos pufimellényének zsebébe”.

A címlapfotó illusztráció.