×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Karácsony megoldása a dugóra: „Szálljon ki a kocsiból, és menjen gyalog!”

 

„Szálljon ki a kocsiból, és menjen gyalog” – válaszolta a főpolgármester egy interjúban azokra a kormánypárti politikusi bírálatokra, amelyek az elmúlt napok elviselhetetlen fővárosi dugói miatt születtek. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára, Dömötör Csaba azt kérte Karácsony Gergelytől, hogy menjen ki a főváros bármelyik pontjára, hogy lássa: nem csak a fideszesek szenvednek a dugótól, hanem minden budapesti – hangzott el az M1 Híradójában.


Nem csitul a budapesti autósok felháborodása az elmúlt napokban kialakult dugók miatt. A főbb útvonalak a reggeli csúcsban mindenhol járhatatlanok voltak.

A külső kerületekből szinte esélytelen volt eljutni a belvárosba, az autósok órákig vesztegeltek az utakon. Kerülni nem lehetett, a mellékutcák is rövid idő alatt megteltek. A hatalmas közlekedési káoszban sem a buszok, sem pedig a taxik nem tudtak haladni. A taxisok a megrendelt fuvarokat sem tudták teljesíteni.

Mióta Karácsony Gergely bejelentette, hogy miniszterelnök-jelöltként elindul az ellenzéki előválasztáson, azóta nap nap után tartja online jelöltbemutató sajtótájékoztatóit, így ritkábban fordul meg hivatalában is.

Szerdán például az általa korábban irányított Zuglóban járt, ahol a nyelvvizsgája és a doktorija nem volt téma, helyette a balliberális 24.hu arról faggatta, mi a véleménye arról, hogy fideszes politikusok a napokban egymás után posztolták ki, milyen nehéz közlekedni a fővárosban.

Hát szálljon ki a kocsiból, és menjen gyalog” – üzente vissza a kormánypárti politikusoknak Karácsony Gergely. Szerinte dugó azért van, mert egyszerre újítják fel a 3-as metrót, a pesti alsó rakpartot és nemsokára a Lánchidat, valamint a Blaha Lujza teret.

Az autósok magukra vették az üzenetet, és ők is odaszóltak a főpolgármesternek.

Dugóban araszol órákig? Ideges a lezárások miatt? …menjen gyalog” – idézte fel a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára Karácsony Gergely rövid üzenetét. Dömötör Csaba azt írta közösségi oldalán: ha felocsúdtunk a nyeglén odavetett mondat után, mi is szeretnénk üzenni valamit, ha kimenne a város bármely tetszőlegesen kiválasztott pontjára, rögtön látná, nem csak fideszesek szenvednek a dugótól, hanem minden budapesti.

A címlapfotó illusztráció.