×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Hoppon maradt a külföldi újságíró – Karácsony Gergely ismét kikerülte az angol kérdéseket

 

Szombati demonstráció után is kikerülte az angolul feltett kérdéseket Karácsony Gergely. A főpolgármestert ezúttal a német Deutsche Welle újságírója szerette volna meginterjúvolni, de a politikus sem neki, sem a magyar újságíróknak nem válaszolt.

 

Szolidáris elvek a interneten, ingerült válaszok az interneten kívül. Karácsony Gergely így váltogatta a viselkedési formákat, amikor az újságírók a körülötte felmerülő kétes ügyekről próbálták kérdezni. Bár a miniszterelnöknek jelentkező főpolgármester saját kampánynyitóján még állította: hisz abban, hogy a média képviselői szabadon tehetnek fel kérdéseket, éles helyzetben mintha elfelejtette volna az elveket.

Karácsony Gergely az elmúlt hetekben sem angolul, sem pedig magyarul nem válaszolt a számára kényes témákat érintő kérdésekre.

A nyelvvizsgája és jogosulatlanul használt, nem létező doktori címe körül kialakult botrányára a főpolgármester a hivatalosan meghirdetett sajtótájékoztatón sem volt hajlandó reagálni. Olyannyira, hogy az M1 riporterét válaszadás helyett inkább ingerülten utasította rendre.


Míg a főpolgármester szombaton a színpadon elmondott beszédében korábbi kampánynyitójához hasonlóan nyugati értékekről szónokolt, a tüntetés után ezúttal a német Deutsche Welle újságíróján is szinte átnézett, amikor a demonstráció okáról faggatta angolul.

A német újságíró több kérdést is feltett. A Pesti TV riportere ezután felajánlotta Karácsony Gergelynek, hogy fordít neki, de a politikus a választ kikerülve magyarul is inkább személyeskedni kezdett.

A főpolgármester helyett végül párttársa Tordai Bence annyit mondott a háttérből, hogy az újságírók kérjenek időpontot. Karácsony Gergely ezután beszállt a rá váró autóba és válaszadás nélkül távozott