Még mindig nem tisztelik a buszsávokat az autósok

 

Két nap alatt hatvankétszer intézkedtek a budapesti rendőrök a buszsávok szabálytalan használata miatt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton.

Azt írták, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal (BRFK) kötött stratégiai partnerség keretében június 1-jén és 2-án ismét célzottan ellenőrizték a buszsávok szabályos használatát. Az akcióban a BRFK mellett a BKK és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatósága vett részt – tették hozzá.

A közlemény szerint a kétnapos ellenőrzés alatt a rendőrök 53 járművezetővel szemben alkalmaztak helyszíni bírságot a buszsáv jogosulatlan használata miatt, két szabálysértési feljelentést tettek, valamint tilos jelzésen való áthaladás miatt két esetben szabtak ki közigazgatási bírságot.

Útburkolati jel figyelmen kívül hagyása miatt, vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata miatt, illetve bukósisak viselésének hiánya miatt egy-egy esetben szabtak ki helyszíni bírságot, míg egy vezetéstől eltiltott autóssal szemben büntetőeljárás indult – áll a közleményben.

A címlapfotó illusztráció.