Nem először fordul elő, hogy az államnak kell ellátnia a főváros feladatát

 

Nem először fordul elő, hogy a főváros képtelen ellátni a feladatát, és az államnak kell a helyébe lépni – jelentette ki a kormányszóvivő a budapesti hajózással kapcsolatban a közösségi oldalán pénteken.

Szentkirályi Alexandra egy dunai hajó fedélzetéről bejelentkezve azt mondta: csalódottan vette tudomásul, hogy a 2012-ben még Tarlós István főpolgármester által elindított menetrend szerinti hajójáratokat a főváros ettől az évtől már nem közlekedteti.


Közölte: sok ezer budapesti csalódottságát kívánja orvosolni az állami hajózási társaság, a Mahart, amely vállalta, hogy körjáratot indít Budapesten.

A kormányszóvivő szerint sokaknak okozott örömet, amikor – egy hosszú nap után – városnézésre vagy esetleg a nagy autóforgalom elkerüléséért hajókkal utazhattak a Dunán. Emellett a turizmusnak is nélkülözhetetlen, hogy az idelátogató külföldi turisták, akikre éppen most van a fővárosnak a legnagyobb szüksége, élményeket szerezhessenek – tette hozzá.

Május 27-én Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója a Telexnek azt mondta, hogy idén nem lesz a Duna fővárosi szakaszán menetrend szerinti hajóközlekedés, mivel forráshiányos a cég, a BKK és a főváros is.

A Mahart PassNave Kft. csütörtökön közölte, hogy körjáratot indít péntektől Budapesten a Vigadó tér–Akadémia–Margitszigeti sportuszoda–Batthyány tér–Műegyetem–Bálna–Vigadó tér útvonalon, naponta ötször.

A címlapfotó illusztráció.