Keressék a hibát a képen! – Fa nélkül terveznek „zöldítést” Karácsonyék

 

A fővárosi tervek szerint nem ültetnek el egy fát sem az Apáczai Csere János utca felújítása során – közölte Szentgyörgyvölgyi Péter V. kerületi polgármester, aki levelet írt Karácsony Gergely főpolgármesternek az ügyben.

Karácsony Gergely már főpolgármesteri kampányában nagy hangsúlyt fektetett a zöldpolitikára, amit sajnálatos módon megválasztása után nem követtek tettek. Egyik első intézkedése volt az úgynevezett „klímavészhelyzet” kihirdetése, de ez gyakorlatilag semmilyen érdemi intézkedéssel nem járt.

Ez azóta sem változott, a főváros baloldali vezetése leginkább szép szavakkal és néhány méhlegelővel áll ki a környezetvédelem mellett.

Jó példa erre, ami legutóbb az V. kerületben történt, amire a városrész vezetője hívta fel a figyelmet szerdán.

„Keressék a hibát a képen! Igen, jól látják, nincsen rajta egyetlen fa sem. És a legnagyobb hiba, hogy a fővárosi tervek szerint nem is kerül elültetésre egy fa sem az Apáczai Csere János utca megújítása során. Azt gondolom, hogy ez elfogadhatatlan a Virágos Magyarország fődíjas, a zöldfelületet minden fejlesztés során növelő Belvárosban. Egyeztetést, együttműködést kezdeményeztem kiállva az APÁCZAI CSERE JÁNOS UTCA ZÖLDÍTÉSÉÉRT, a lakossági igényeket kiszolgáló funkciók (pl.: parkolóhelyek) megtartása mellett. További részleteket a bejegyzés hozzászólásaként osztok meg” – írta a Facebookon Szentgyörgyvölgyi Péter V. kerületi polgármester.

„Az Apáczai Csere János utca és minden V. kerületben megvalósuló beruházás esetén egyeztetést, együttműködést kérek Karácsony Gergely főpolgármester úrtól a zöldítés és az itt élők nyugalmát biztosító organizáció megvalósítása érdekében” – tette hozzá.

"A belvárosiak joggal várják el, hogy ahogyan Belváros Önkormányzata minden beruházása során a zöldítésre, fásításra törekszik, ugyanígy járjon el a Főváros Önkormányzata - amelynek vezetőjeként Főpolgármester Úr rendszerint a zöld szemléletét hangsúlyozza -, valamint intézményei, cégei is. Sajnálatos módon ezt az irányultságot egyelőre a főváros részéről nem tapasztaljuk, amely az alábbi eset kapcsán is látható" – olvasható a levélben.

A Karácsony Gergelynek írt levelet alább olvashatja:

Címlapfotó: Facebook