Karácsony másoktól kölcsönzött programmal és jelszavakkal kampányol

 

Baloldali források szerint a a Momentum elvetett programjával kampányolt Karácsony Gergely, amikor bejelentette miniszterelnök-jelöltségét és meghirdette a 99 nevű mozgalmat. Az M1 Ma reggel című műsorának Palóc André a Századvég Alapítvány vezető elemzője volt a vendége.

 

Karácsony Gergely az előző héten jelentette be, hogy a Párbeszéd jelöltjeként mégis elindul az ellenzéki előválasztásokon. Politikai karrierje során nem először fordult elő, hogy más pártokkal működik együtt.


„Gyakorlatilag egy ejtőernyősként lett az MSZP jelöltje 2018-ban, akkor őt igazolta le egy népszerűtlen, saját soraiból jelöltet képtelen előállító párt. Most egy másik párt programpontjait, elgondolásait mentette át a sajátjaként”

A kampány, amiről indulása bejelentését követően beszélt a főpolgármester, egy korábban más politikai pártok, köztük a Momentum koncepciójaként volt ismeretes. Egy szlovák párt, 99 százalék néven indult el 2020-ban a szlovák választásokon, ahol összesen 91 szavazatot szerzett. A nevükön kívül a programjuk is nagyon hasonló volt Karácsony Gergelyéhez.

Nem olyan régen, márciusban egy online interjú során Karácsony Gergely azt nyilatkozta, hogy nem kíván miniszterelnök-jelölt lenni, aztán mégis megmásította korábbi állítását. Többször láthattuk már ezt az ő esetében, ugyanis amikor 2019-ben a főpolgármester-jelöltségről volt szó, akkor is ugyanez volt a forgatókönyv.

„A fővárosi szavazók 2019-ben , megbízták egy ötéves munkával. Most úgy tűnik, hogy elég nyíltan azt mondja, hogyha a szavazók bizalmat szavaznak neki, akkor ő a fővárost otthagyja, cserbenhagyva ezzel fővárosi szavazóit”

– értékelte a helyzetet a Századvég Alapítvány vezető elemzője.

Valamint azt is elmondta, hogy az ellenzék jól láthatóan, még mindig Gyurcsány Ferenc korábbi bukott miniszterelnök utasításait követi.

„Kevesebb vagy több idővel később, de minden alkalommal megvalósul, amit Gyurcsány Ferenc szeretne és elgondol”

– összegzett Palóc André a Századvég Alapítvány vezető elemzője.

A címlapkép illusztráció.