×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Egy macska miatt mérgesedett el a szomszédi viszony

 

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 69 éves férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt, aki rátámadt a szomszédjára.

A vádirat szerint a miskolci lakos vádlott és férfi szomszédja között elmérgesedett a viszony, mert a szomszéd hatósági bejelentést tett a vádlott portáján tartott nagyszámú macska miatt – olvasható Magyarország Ügyészsége honlapján.  

A vádlott nagyon megharagudott rá és tavaly augusztus végén az esti órákban a vásárlásból hazatérő szomszédjával találkozva, azonnal felelősségre vonta. Heves vita kezdődött közöttük, és a vádlott egyre idegesebben, trágár szavakkal szidalmazta a sértettet, mire a férfi nem akarván tovább vitatkozni, elindult a lakóhelye irányába. Ekkor azonban a vádlott egy földről felvett nagy kőtörmelék darabbal rátámadt, meg akarta ütni. Ezt látta egy járókelő, aki rákiáltott a sértette, hogy vigyázzon, így hátra fordulva megfogta a vádlott kezét és elvette tőle a követ.

A vádlott nem nyugodott, több mint egy méteres fakarót vett fel, és újból hátulról akarta megütni a férfit, aki kitért az ütések elől, majd ráfogott a karóra, dulakodni kezdtek és a vádlott földre esett.

A férfi végül is elvette tőle a karót, ekkor viszont a vádlott a cselekménye közben azzal fenyegetőzött, hogy megöli.

A cselekmény során a vádlott a bal kéz ujjpercének törésével nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett el, amelyet a sértett az ellene irányuló jogtalan támadás elhárítása közben okozott.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – büntetővégzésben – tárgyalás mellőzésével pénzbüntetést indítványozott.

A címlapfotó illusztráció.