×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Csúfosan leszerepelt a baloldal a járvány alatt

 

Csúfosan leszerepelt a baloldal a járvány alatt, kiderült, hogy ha baj van, nem lehet a baloldali pártokra számítani – erről is beszélt Orbán Viktor péntek reggel a rádióban. A WHO éppen egy hete mondta ki, hogy hatásos és biztonságos a Sinopharm vakcina, a baloldali politikusokat azonban a nemzetközi szakértők állásfoglalása sem győzte meg – hangzott el az M1 Híradójában.

Egy héttel ezelőtt hagyta jóvá az Egészségügyi Világszervezet a kínai Sinopharm állami gyógyszergyár által a koronavírus ellen kifejlesztett vakcina vészhelyzeti alkalmazását. A hazai baloldal folyamatosan támadta a keleti vakcinákat. Ezt azután sem hagyta abba, amikor a magyar szakemberek véleményét a WHO is alátámasztotta a Sinopharm vakcina engedélyezésével.

Arató Gergely a DK országgyűlési képviselője hétfőn azt kifogásolta, hogy akkor épp nem lehetett mindegyik vakcinát választani.

„Miért dugdossák az emberek elől az egyik legnagyobb közbizalmat élvező vakcinatípust?” – tette fel a kérdést.

A baloldal Gyurcsány Ferenccel az élen már hónapok óta támadja a kormányt a keleti vakcinák miatt. Az Origo egy videót állított össze, amelyben visszaidézték a baloldali politikusok oltásellenes kijelentéseit, Gyurcsány Ferenctől kezdve Fekete-Győr Andráson át egészen Karácsony Gergelyig.

Emlékeztettek arra is, hogy jogi eszközökkel is meg akarták akadályozni a nem uniós beszerzésből származó vakcinák felhasználását.

A parlament honlapján még mindig elérhető az a határozati javaslat is, amelyben ellenzéki politikusok a kínai vakcina engedélyezésével kapcsolatos vizsgálóbizottság felállítását kérvényezik. A dokumentumban azt is javasolják, hogy ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani Magyarországon, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség.

A Hír TV szerint a DK-s Varju László viszont már azt is tagadta, hogy lett volna ilyen kezdeményezésük.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azonban a kormányinfón leszögezte, a javaslat még mindig az Országgyűlés előtt van.

„A mai napig sem vonta vissza a baloldal azt a határozattervezetet, amiben mind a kínai mind az orosz vakcinát megtiltaná, amivel Magyarországon mintegy kétmillió ember oltatta be magát, akik most védettséget élveznek. Szemben azokkal, akiket a baloldal le tudott beszélni erről és akik nem élveznek védettséget, és akik komoly veszélynek ki vannak téve” – mondta.

„Most már teljesen nyilvánvaló, hogy a magyar baloldal a járvány ügyben csúfosan leszerepelt.”

A baloldal túlságosan messzire ment. Nem segítette, hanem csak ártottak” – jelentette ki Orbán Viktor pénteki rádióinterjújában. A kormányfő hangsúlyozta: járványhelyzetben a védekezés nemzeti ügy.

„Ilyenkor abban nem részt venni, az több, mint hiba, ilyenkor kamuvideókat gyártani az több, mint hiba, embereket lebeszélni az oltásról, bizalmatlanságot gerjeszteni egyes vakcinafajtákkal szemben több, mint hiba.”

Orbán Viktor hozzátette: azt kell megjegyeznünk mindannyiunknak, ha baj van, a baloldalra nem lehet számítani.

A címlapfotó illusztráció.