Olvasóink több mint 90 százaléka szerint az ellenzéknek bocsánatot kellene kérnie az oltásellenes kampányukért

 

Olvasóink döntöttek, szerintük a hazai ellenzéknek bocsánatot kellene kérnie a magyar emberektől az oltásellenes kampányért, miután a WHO engedélyezte a kínai Sinopharm vakcináját.

 



Ön mit szól hozzá? A hirado.hu és a Kossuth Rádió Jó napot, Magyarország! című műsorának napi, közös szavazásán kedden arról kérdeztük olvasóinkat, egyetértenek-e azzal, hogy szerintük bocsánatot kell kérnie az ellenzéknek a magyar emberektől az oltásellenes kampányért miután a WHO engedélyezte a kínai Sinopharm vakcináját?


Jóváhagyta az Egészségügyi Világszervezet (WHO) múlt hét pénteken a koronavírus ellen kifejlesztett kínai Sinopharm vakcina vészhelyzeti alkalmazását. A WHO első alkalommal hagyta jóvá olyan oltóanyag használatát, amelyet nem nyugati gyógyszercég fejlesztett ki a koronavírus ellen.

Sok-sok életet és másfél hónapot nyertünk” az orosz és kínai vakcinának köszönhetően – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára egy Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Menczer Tamás arról beszélt, hogy a keleti vakcinák nélkül a négymillió beoltottat nem május 30-án értük volna el, hanem június közepén érnénk el, vagyis másfél hónappal később.

A koronavírus-járvány legyőzésére egyetlen fegyver van, az pedig a vakcina. Erre a napi új fertőzöttek és a halálozási számok csökkenése az ékes példa, és ez nagyrészt annak köszönhető, hogy hazánkban mintegy 4,4 millió ember már megkapta legalább a vakcina első dózisát.

Ezért láthatjuk, a vakcina kulcsfontosságú eszköz a járvány legyőzésében. Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője az oltás ellen hergelő politikusokkal szemben így fogalmazott: „látható, hogy milyen óriási károkat okoz az oltásellenesség, és milyen elképesztő politikai – meg egyébként emberi – felelőtlenség egy ilyen helyzetben, egy ilyen veszélyes járvány esetén emberek tömegeit az oltás ellen hangolni.

Most kiderült, olvasóink mit gondolnak az oltások ellen kampányoló politikusokról, az eredmény pedig egyértelmű. A kedden meghirdetett szavazásunkon a voksolók 92 százaléka gondolja úgy, hogy az ellenzéknek bocsánatot kellene kérnie a magyar emberektől az oltásellenes kampány miatt. Ebből 31 százalék úgy gondolja, hogy – bár bocsánatot kellene kérnie az ellenzéknek – úgysem fogja megtenni.

A legkevesebb szavazatot a „nem kell bocsánatot kérniük, de legalább fejezzék be az oltásellenes kampányt” választási lehetőség kapta, ugyanis erre szavazóink 8 százaléka adta le a voksát.

Ide kattintva nézheti meg nagyobb méretben a grafikát (Forrás: hirado.hu)

A címlapfotó illusztráció.