ISZOMM: Az ellenzéki szivárványkoalíció egy SZDSZ 2.0

 

Huszti Andrea, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom elnöke szerint az ellenzéki előválasztás nagyon kevés embert mozgat meg. Azt is elmondta, hogy a szivárványkoalíció nem baloldal, hanem liberális és jobboldali pártokból áll.

Huszti Andrea, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) elnöke a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a baloldali miniszterelnök-jelöltekről alkotott véleményéről beszélt.

Huszti Andrea elmondta, hogy az ISZOMM nem indul az ellenzéki előválasztáson. Tavaly sokat levelezett az ellenzéki pártokkal, de nem nagyon válaszoltak. Elmondása szerint rájöttek, hogy egyrészről nem a programok versenye az előválasztás, másrészről kevés embert, a választópolgárok 2-3 százalékát mozgatja csak meg.


A liberális és a jobboldali pártok magukkal foglalkoznak” – mondta. Őszig azzal lesznek elfoglalva, hogy nincs még miniszterelnök-jelöltjük. „Liberális és jobboldali emberek versenyeznek, baloldal nincs, a baloldal mi vagyunk” – tette hozzá Huszti Andrea, aki az ellenéki szivárványkoalíciót SZDSZ 2.0-nak nevezte.


A teljes beszélgetést itt hallgathatja meg.

A címlapfotó illusztráció: Dobrev Klára, DK (Fotó: MTI/Kovács Tamás)