×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Ebbe a hat országba utazhatunk a magyar védettségi igazolvánnyal

 

Már hat ország fogadja el a magyar védettségi igazolványt: Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Montenegró, Törökország és Bahrein – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szerdán a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

 

Menczer Tamás azt mondta, nem volt igaz, s most sem az, amivel az „oltásellenes baloldal” vádolja a kormányt, miszerint a keleti vakcinákkal nem lehet utazni.

Összefoglaló arról, hogy jelenleg hová tudunk utazni védettségi igazolvánnyal és hogyan☝️ Összefoglaló arról, hogy jelenleg hová tudunk utazni védettségi igazolvánnyal és hogyan. 🛫🚉

Közzétette: Menczer Tamás – 2021. május 12., szerda

Jelezte Horvátország kapcsán, hogy a helyi hatóságok a „plasztikkártya” mellett elkérik a „fehér oltási papírt” is, amelyen szerepel a két oltás dátuma. A Horvátországba való beutazás a második oltás utáni 14. naptól lehetséges – hívta fel a figyelmet.

A védettségi igazolvánnyal nem rendelkező kiskorúak Törökországba minden korlátozás nélkül utazhatnak, és „az összes több ország esetében is dolgozunk azon, hogy a megállapodást teljes mértékben kiterjesszük rájuk is” – fogalmazott Menczer Tamás.

Magyarországon már azért beszélhetünk az utazásokról, mert a magyar oltási program sokkal előrébb tart, mint más európai országok oltási programja. Mások hozzánk képest le vannak maradva, igazából rájuk kell várnunk” – hangsúlyozta az államtitkár.

A címlapfotó illusztráció.