×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Polgári engedetlenségre buzdít Gyurcsány ügyvédje

 

Meglepő Facebook-posztot tett közzé Czeglédy Csaba, a DK szombathelyi képviselőjelöltje, a párt befolyásos figurája, aki ügyvédként több DK-s vezetésű önkormányzatnak is dolgozik. Az ügyvéd-politikus a bejegyzésben polgári engedetlenségre buzdítja a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezőket, akik szerinte „másodrendű állampolgárok saját hazájukban”, és akiknek az állam durván korlátozza a szabadságjogait – írja oldalán a 444.hu

A lap azt írta, Czeglédy hosszú posztjában egyszer sem említi lehetséges jó megoldásként, hogy az oltottak és nem oltottak szabadságfoka közötti kétségtelenül meglévő különbséget pofonegyszerű megoldással, az oltás beadatásával is orvosolhatnák utóbbiak.

Ahogyan tiszteletben tarjuk azok jogait, akik úgy akarnak védettséget szerezni, hogy a vakcinákban bízva beoltatják...

Közzétette: Czeglédy Csaba – 2021. május 9., vasárnap

Ő egy utat lát: az igazolvánnyal nem rendelkezők tömegével próbáljanak bejutni olyan helyekre, ahová az érvényes kormányrendelet szerint nem mehetnek be, majd dokumentálják a „jogsértést” – vagyis a hatályos jogszabály betartását – videózással, panaszkönyvi beírással, és forduljanak tömegével az Alapvető Jogok Biztosához az őket „közvetlenül ért hátrányos megkülönböztetés miatt”.

Hozzátették, Czeglédy a későbbiekben kifejezetten hangulatkeltő modorban tárgyalja az igazolvánnyal rendelkezők és a kártya nélküliek lehetőségei közötti különbséget, meg sem említve, hogy az oltásra való „kényszerítés” oka az, hogy a minél nagyobb átoltottság a teljes magyar és emberi közösség primer érdeke.

Az egyik bekezdésből az is ki derül, hogy Czeglédy ráadásul nincsen tisztában a koronavírusról közismertnek számító alapvető információkkal sem.

Czeglédy még egy mintabeadványt is linkelt a posztjában, amit a tiltakozók az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalába elküldhetnek.

Kitérr a 444.hu arra is, hogy a Telexnek adott, hétfőn közölt nagyinterjújában Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje a „Beoltatná magát a Sinopharmmal vagy a Szputnyikkal?” kérdésre adott válaszában olyan utalást tett, mintha Magyarországon e két keleti oltóanyag miatt haltak volna meg tízszer többen, mint azokban az országokban, ahol csak az európai gyógyszerhatóság által engedélyezett vakcinákkal oltottak.

A címlapfotó illusztráció.