×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Bilincsben a férfi, aki bedrogozva halálos balesetet okozott

 

Letartóztatta a bíróság a múlt héten a Ferihegyi repülőtérre vezető úton halálos balesetet okozó férfit – közölte a Fővárosi Törvényszék hétfőn.

A közlemény szerint a férfi múlt csütörtökön érvényes vezetői engedély nélkül közlekedett a Ferihegyi repülőtérre vezető úton Budapest irányába. Sávváltás során nekiütközött egy vele azonos irányba haladó terepjárónak, majd átsodródott a szemben haladó sávba, ahol két másik autóval karambolozott.

A férfi a balesetet után a „tőle elvárható segítségnyújtás és adatai hátrahagyása nélkül” elhagyta a helyszínt. Nem győződött meg arról sem, hogy a balesetben megsérült-e valaki. A gyanúsított vezette gépkocsi utasa a helyszínen meghalt. A többi autó vezetője és utasa közül egy súlyos, három – köztük egy gyermek – könnyebb sérüléseket szenvedett, valamint jelentős anyagi kár keletkezett.

Amikor a férfit elfogták, a kábítószergyorsteszt amfetamin jelenlétét mutatta ki a szervezetében

– tették hozzá. Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a terhelt letartóztatását. A helyszínről elmenekült férfit a hatóság korábbi nyilvántartási adatok és kamerafelvételek alapján tudta azonosítani.

A közlemény szerint a férfi ellen az elmúlt két évben számos szabálysértési eljárás indult – többek között közlekedési szabályok megsértése miatt –, továbbá a gyanú szerinti bűncselekményeket ellene folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

A férfi letartóztatását egy hónapra – június 10-ig – rendelte el a Budai Központi Kerületi Bíróság. A végzéssel szemben a gyanúsított és védője jelentett be fellebbezést – olvasható a közleményben.