×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Aki oltásellenes, az az is marad – Dobrev Klára nem tudja, a keleti vakcinák mentenek-e életet

 

Gyurcsány Ferenc pártjának két politikusa is oltásellenességgel vádolta meg a kormányt. Szerintük ugyanis az, hogy nem lehet mindenfajta oltóanyagra időpontot foglalni, kimeríti az oltásellenesség fogalmát. Eközben Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje egy interjúban ismét arról beszélt, hogy ő nem tudja, a keleti vakcinák mentenek-e életet. A külügyminisztérium államtitkára, Menczer Tamás minderre úgy reagált: aki oltásellenes, az az is marad – hangzott el az M1 Híradójában.

 

Nem hagy fel a koronavírus elleni orosz és kínai oltóanyagok elleni támadásaival a Demokratikus Koalíció (DK) elnökségi tagja. Vágó István még a hétvégén is arról győzködte közösségi oldalán az oda tévedőket – erősítve ezzel korábbi nyilatkozatait –, hogy a világszerte már milliószámra eredményesen használt Szputnyik V és a Sinopharm vakcinák nem bevizsgáltak és a hatásosságuk is megkérdőjelezhető.

Úgy tűnik, az egykori kvízmesternek az Egészségügyi Világszervezet, azaz a WHO engedélye sem volt elegendő arra, hogy ne hergeljen tovább a kínai Sinopharm vakcina ellen. De ezt tette párttársa, Arató Gergely is. A politikus azonban a nyugati oltóanyagok irányából támadta a járvány elleni védekezést, egyenesen oltásellenességgel vádolva a kormányt, amiért nem lehet mindegyik oltóanyagra időpontot foglalni.

A baloldal keletivakcina-ellenes propagandáját irányító DK második embere, Dobrev Klára is beszállt a keleti oltóanyagok lejáratásába.


Gyurcsány Ferenc felesége korábbi kijelentésével amellett kardoskodott az ATV-ben, hogy a keleti vakcinák hatástalanok. De ezt tette a Telexnek adott interjújában is, ott ugyanis megismételte a párt miniszterelnök-jelöltje: nem tudja, hogy a keleti vakcinák mentenek-e emberéletet, amikor azt az Európai Gyógyszerügynökség sem tudhatja, mert nem mutatták meg neki.

Közölte: ő sem magát, sem pedig a családját nem oltatná be az orosz vagy a kínai vakcinával. Azt is állította, hogy a DK soha nem a vakcina származási helyét nézte, hanem azt, hogy bevizsgálták-e azokat.

Pedig épp a DK folytatta a leghangosabb keletivakcina-ellenes kommunikációt az elmúlt hónapokban,

amire az ellenzék többi pártja is rácsatlakozott.

Aki oltásellenes, az az is marad” – reagált a baloldal támadásaira a keleti oltóanyagok ellen Menczer Tamás. A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára az M1-nek azt mondta: tévedett, amikor azt hitte, hogy a WHO múlt pénteki bejelentése után az ellenzék pártjai – élükön a DK-val – befejezik hazug, lejárató kampányukat az egyes oltóanyagokkal szemben.

„Ez az elmúlt harminc év legembertelenebb és legaljasabb politikai akciója – és most, a WHO döntése után, a baloldal teljes mértékben lelepleződött. Ehhez képest nem látjuk azt, hogy bárki azt mondaná, hogy tévedtünk, nem látjuk azt, hogy elhalnának a támadások, hanem újabb és újabb támadásokkal szembesülünk, oltásellenes támadásokkal” – fejtette ki.

Menczer Tamás úgy fogalmazott: a járvány idején az ellenzéknek lett volna rá lehetősége, hogy a magyar emberek mellé álljon, de inkább az oltásellenességet választotta, és úgy tűnik, ezen nem is akarnak változtatni az ellenzéki pártok.