Végleg megbukott a magyar ellenzék a WHO bejelentésével

 

A magyar ellenzék álláspontja végleg megbukott a kínai vakcináról, a világ legjobb szakemberei mondták ki, hogy a Sinopharm-oltóanyag hatásos és biztonságos – nyilatkozta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken a közmédiának.

Szijjártó Péter ezt arra reagálva közölte, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jóváhagyta pénteken a kínai Sinopharm állami gyógyszergyár által a koronavírus ellen kifejlesztett vakcina vészhelyzeti alkalmazását.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a WHO a világ legfelsőbb szintű döntéshozatali fóruma egészségügyi kérdésekben, ott dolgoznak a világ legjobb és legtapasztaltabb szakértői: orvosok, járványügyi szakemberek, virológusok.


Ők – folytatta – hosszasan megvizsgáltak minden oltóanyagot, köztük a kínai Sinopharmét is, amelyből

Magyarország ötmillió adagot vásárolt és már eddig is magyar emberek százezreit oltották be vele.

Szijjártó Péter szavai szerint a WHO szakemberi rendkívül szigorú vizsgálatok után úgy döntöttek, hogy globális felhasználási engedélyt adnak a Sinopharm-vakcinának, ugyanis meggyőződtek róla, hogy hatásos és biztonságos.

Egy listára került a Sinopharm a nyugati vakcinákkal

Ezzel azt „pontosan arra a listára” helyezték, amelyen a többi Magyarországon használt úgynevezett nyugati vakcina, a Pfizer/BioNTech, az AstraZeneca és a Moderna oltóanyaga szerepel – hangoztatta Szijjártó Péter.

Megjegyezte:

most biztosan nagyon sokan szégyellik magukat a baloldali ellenzék soraiban,

hiszen politikusaik az elmúlt hónapokban mindent megtettek annak érdekében, hogy lebeszéljék a magyar embereket a Sinopharm-oltás felvételéről.

Most azonban már nemcsak a magyar szakemberek, hanem a világ legjobb nemzetközi szakemberei is világossá tették, hogy ez egy biztonságos és hatásos oltóanyag” – jelentette ki.

Szijjártó Péter felvetette: vajon mi lett volna akkor, ha a baloldali ellenzék nem beszél le embereket a kínai vakcina felvételéről? „Vajon hány emberrel többet lehetett volna biztonságba helyezni és hány emberrel többen tudták volna túlélni a világjárványt?” – tette fel a kérdést.

Rendkívül felelőtlen és az emberek életét veszélyeztető politikát folytatott és folytat az ellenzék, most azonban ez az álláspontjuk végleg megbukott” – mondta Szijjártó Péter.

Kásler: A WHO döntésével nemzetközi szinten is beigazolódott a magyar kormány álláspontja

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is engedélyezte a kínai Sinopharm-vakcinát, ezzel nemzetközi szinten is beigazolódott a magyar kormány álláspontja, „ami szerint hazánk oltási programját a politikai, gazdasági érdekek helyett kizárólag az egészségügyi szempontok határozzák meg” – írta az ember erőforrások minisztere pénteken a közösségi oldalán.

Az Egészségügyi Világszervezet is engedélyezte a kínai Sinopharm vakcinát. Ezzel nemzetközi szinten is beigazolódott a...

Közzétette: Kásler Miklós – 2021. május 7., péntek

A tárcavezető kiemelte, hogy az egészségügyi kormányzat javaslata nyomán beszerzett kínai vakcinákból eddig több mint egymillió ember kétszeri oltásához elegendő mennyiség érkezett Magyarországra. „A sikeres magyar oltási programnak köszönhetően pedig lehetőségünk nyílik az ország fokozatos újraindítására” – tette hozzá a miniszter.

Varga Judit: Mi régóta tudjuk, hogy a Sinopharm biztonságos és hatásos

A magyarok régóta tudják, hogy a kínai Sinopharm vakcina biztonságos és hatásos – tette közzé az igazságügyi miniszter pénteken a Facebook-oldalán.

Mosolyogni ér! Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a mai napon engedélyezte a kínai Sinopharm oltóanyag használatát. Ez azt jelenti, hogy a vakcina biztonságos és hatásos. Ezt mi, magyarok régóta tudjuk. ?

Közzétette: Varga Judit – 2021. május 7., péntek

Varga Judit azt írta: „Mosolyogni ér! Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a mai napon engedélyezte a kínai Sinopharm oltóanyag használatát. Ez azt jelenti, hogy a vakcina biztonságos és hatásos. Ezt mi, magyarok régóta tudjuk”.