Újabb térfigyelő kamerákat telepítettek Pécsett

 

Az erőszakos bűntények és az illegális hulladékelhelyezés visszaszorulását is várják azoktól a térfigyelő kameráktól, amelyeket egy 2019-ben elindított program folytatásaként Pécs keleti városrészében telepítettek a közelmúltban – tájékoztatta a baranyai megyeszékhely önkormányzata az MTI-t.

Közleményükben azt írták: az önkormányzat az erőszakos cselekmények, a bűnelkövetések és a jogsértések magas száma miatt döntött úgy, hogy a keleti városrészben két éve kihelyezett 21 kamerát további nyolccal egészíti ki.

A mintegy tízmillió forintos fejlesztés során olyan helyekre telepíttették a kamerákat, ahol az elmúlt időszakban megszaporodtak a szabálysértések, például egy az elmúlt két évben kétszer is kirabolt pénzintézet környékén is helyeztek el térfigyelőt.

A berendezések képeit – ahogy az összes pécsi, önkormányzati tulajdonú térfigyelőnél – a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság épületében kialakított térfigyelő központban a közterület-felügyelet munkatársai napi 24 órán át figyelik, és ha törvénytelenséget észlelnek, riasztják a járőröket – ismertették.

Hangsúlyozták: a térfigyelő kameráknak a bűncselekmények elkövetőinél visszatartó erejük van, emellett a szabálysértők felkutatását és felelősségre vonását is segítik.

Az önkormányzat az elmúlt tíz évben több lépcsőben fejlesztette térfigyelő kamerarendszerét, legutóbb 2019-ben bővült a hálózat. A beruházással 131-re nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó térfigyelő kamerák száma a baranyai megyeszékhelyen – tudatták.

A címlapfotó illusztráció.