×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Több tízezren a ZsetONon

 

A jelenlegi helyzetben fontos, hogy még nagyobb figyelmet szenteljünk a tudatos megtakarításoknak. A ZsetON, Hangolódj a pénzügyekre! – országos pénzügyi versenyen diákok tízezrei mérték össze a tudásukat, és sokan adtak jó választ. Vajon Ön tudja a helyes választ a kérdésre? Tartsanak velünk és kideríthetik. Milyen jellegű kérdések szerepeltek a versenyen? Többek között erre is választ ad Hergár Eszter, akivel Durkó Anett beszélgetett.

A ZsetOn versenyén több mint 54 ezer diák vett részt. A korábbi években is sikeresnek mondható verseny életében az idei résztvevői létszám volt a legmagasabb.

„A versenyeknek a célja, hogy a diákok minél több pénzügyi ismerettel legyenek felvértezve, és minél több olyan információt szerezzenek, olyan tudást, amit később a mindennapi életben tudnak használni”

–mondta el Hergár Eszter a ZsetON pénzügyi verseny igazgatója.

A műsor elején elhangzott egy témával kapcsolatos kérdés, amit a műsorban segítettek megválaszolni a tudatos megtakarítás iránt érdeklődőknek.

Az alábbi felsorolásban az egyik nincs benne a hiteldíjmutatóban. Melyik az?

- Kamat- Késedelmi Kamat
- Kezelési költség
- Értékbecslés díja
- Biztosítás és garancia díja

A helyes válasz a késedelmi kamat volt.

Ez a kérdés is mutatja, hogy a versenyen direkt olyan kérdések kerültek bele a tesztsorba, amivel a mindennapokban lehet találkozni. A versenyen a legaktívabb iskola különdíját a Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum nyerte meg. A középiskolások zsetonbajnoka Gombos Gergő, az egyetemeké Martina Dániel lett. A versenyen elektronikai eszközökkel díjazták a nyerteseket.