Ön szerint megérdemli a börtönt egy orvvadászatért elítélt személy?

 

Folytatólagosan elkövetett orvvadászat miatt egy év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélt a Debreceni Járásbíróság egy férfit, aki légpuskájával több állatot is elejtett Debrecen külterületén.


Ön mit szól hozzá? A hirado.hu és a Kossuth Rádió Jó napot, Magyarország! című műsorának napi, közös szavazásán ezúttal arról kérdezzük olvasóinkat, hogy megérdemli-e a börtönt egy orvvadászatért elítélt személy? A délután 16 óra 10 perckor kezdődő adásban telefonon oszthatják meg véleményüket – Telefonszám: (06 1 vagy 06/30) 759-52-00, sms: 06/30-90-00-666 –, a hirado.hu oldalán szavazatot adhatnak le, a Kossuth, valamint a hirado.hu Facebook-oldalán pedig kommentben mondhatják el, hogy mit gondolnak napi témánkról.


A vádlott – vadászatra való jogosultság nélkül – lelőtt és jogtalanul eltulajdonított egy fácánkakast, két fácántyúkot, egy tőkés récét, illetve két mezei nyulat.

A férfi az állatok lelövésével és eltulajdonításával százezer forint kárt okozott a vadásztársaságnak.

Ezen túlmenően a férfi több olyan állatot is elejtett, amelyek természetvédelmi szempontból védettek: lelőtt két vetési varjút, amelyek értéke egyedenként 50 ezer forint, valamint levadászott egy nagy fakopáncsot, amelynek 25 ezer forint a természetvédelmi értéke.

Az elsőfokú bíróság bűnösnek mondta ki a vádlottat folytatólagosan elkövetett orvvadászat bűntettében, természetkárosítás bűntettében és folytatólagosan elkövetett lopás vétségében, ezért őt, mint többszörös visszaesőt – halmazati büntetésül – egy év nyolc hónap börtönbüntetésre és két év közügyektől való eltiltásra ítélte.

[hmspolls id="316"]