Letámadta a vihar Budapestet és Pest megyét

 

Pest megyében és Budapesten is jelentős károkat okozott a viharos szél – tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője szerda este.

Mukics Dániel közölte: a főváros XI. kerületében, a Bartók Béla úton egy letört faágat kellet eltávolítaniuk a tűzoltóknak. A II. kerületi Margit körúton a gyalogosforgalmat elválasztó kerítés dőlt az úttestre.

A Bajza utca VII. kerületi részén egy hatméteres fa ága veszélyeztette a parkoló autókat. A XIX. kerületben a Határ út és az Esze Tamás út kereszteződésében leszakadt villanyvezeték miatt kérték a tűzoltók segítségét.


Vecsésen a Széchenyi utcában is egy nagy méretű, letört faágat távolítottak el a fővárosi hivatásos tűzoltók. Érden, a Krisztina utcában letört faág, Tárnokon, a Kölcsey utcában kettéhasadt fa miatt riasztották a katasztrófavédelmet.

A hivatásos és az önkéntes tűzoltók folyamatosan dolgoznak a káresetek felszámolásán

– ismertette a szóvivő.

Mukics Dániel azt kérte, hogy ha valaki leszakadt elektromos vezetéket lát, akkor hívja a 112-es telefonszámot és az elektromos szolgáltatót.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat esti veszélyjelzése szerint a viharos szél miatt jelenleg mindenhol csak elsőfokú riasztások vannak érvényben.

Az esti órákban viszont még Budapesten, valamint Pest, Bács–Kiskun, Fejér, Győr–Moson–Sopron, Komárom–Esztergom és Veszprém megyében újra kiadhatnak másodfokú riasztásokat.

Így továbbra is előfordulhatnak viharos, akár óránkénti 90 kilométeres széllökések is. Az esti, késő esti órákra a front átvonul az országon, mögötte mindenütt gyorsan csillapodik a légmozgás.

Csütörtökön veszélyes időjárási esemény nem várható – közölte az OKF.

A címlapfotó illusztráció.