×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Elfogadhatatlanok a fővárosi adóemelések a Fidesz–KDNP szerint

 

A Fidesz-KDNP fővárosi képviselőcsoportja elutasítja, hogy a Karácsony Gergely által irányított budapesti városvezetés a koronavírus-járvány miatti gazdasági válság idején növeli a családok és vállalkozások terheit.

A kormánypártok erről az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményükben írnak, arra reagálva, hogy a Fővárosi Kormányhivatal kilenc budapesti önkormányzattal szemben indított eljárást jogellenes, lakosságot érintő díjemelések miatt.

A Fidesz-KDNP budapesti képviselőcsoportja úgy fogalmazott, „Karácsony Gergely és baloldali polgármestertársai bort isznak és vizet prédikálnak".

„Miközben folyamatosan az önkormányzatok nehéz helyzetéről panaszkodnak, ők a családokat és a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került vállalkozásokat sújtják az adó és a közterhek emelésével” – fejtették ki.

Kiemelték, „az elmúlt másfél évben nem láttunk tőlük mást, mint azt, hogy többszörösére emelték a parkolási díjakat, az önkormányzati lakbéreket, a kommunális adót, az anyakönyvi, a gyermekétkeztetési és a vendéglátósok közterület-használati díját".

A kormánypártok aláhúzták, szerintük a jelenlegi helyzetben „pont csökkenteni kell az adóterheket.”

A címlapfotó illusztráció.