×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Törvényszegésre bujtogat a napszámos munkára ítélt Hadházy

 

Az LMP bukott társelnöke az ATV-ben fejtette ki nézeteit arról, hogy szerinte semmi baj nincs a törvények megszegésével.

 

A képviselőt napszámos munkára küldték egy törvénytelen tüntetés miatt. Hadházy Ákos egy szekszárdi iskolában kezdte meg 38 napos közmunkájának ledolgozását, bár szívesebben ment volna kórházba dolgozni, a kormányhivatal inkább fizikai munkára kötelezte az állatorvost.

Hadházy korábban felháborodott Facebook-posztban jelentette ki, hogy szerinte a hivatalnak figyelembe kellene vennie a szakképesítését, és kifejezetten jelezte is, hogy a kórházakban egészen biztosan tudna „legalább annyit segíteni, mint egy képesítés nélküli segédápoló – mégis inkább kapálni küldtek”.

A Clark Ádám téri rendezvényen egy férfi megrúgott egy rendőrnőt, amiért a szervező az elemző szerint felelősséggel tartozik. Hogy „ez büntetőjogi, erkölcsi vagy politikai felelősség, azon lehet vitatkozni, de az utóbbi kettő mindenképpen fennáll”

„A kormányhivatal úgy gondolta, kertészeti kisegítő munkás (napszámos – szó szerint így áll a határozatban) munkakörben tudom leghasznosabban ledolgozni a dudálós tüntetések miatt kirótt büntetésemet”

– közölte az LMP-ből kibukott politikus. 

Az ellenzéki képviselő, Szél Bernadett-tel karöltve  még 2020-ban Facebook-oldalukon tették közzé, hogy dudálós tüntetést szerveznek holott a hatályos jogszabályok és a járványügyi helyzet ezt nem tette volna lehetővé. A Clark Ádám téri rendezvényen egy férfi megrúgott egy rendőrnőt, amiért a szervező legalább politikai felelősséggel tartozik.

Hadházy szerint a járvány idején szervezett tüntetéssel semmi gond nem volt, sőt egészen odáig merészkedett, hogy szerinte már törvényt is lehet szegni: „Én szerintem nem volt törvénytelen, de még a bíróság is kimondta, mert az tény, hogy a kormány azt akarta volna, hogy ne legyenek tüntetések, merthogy járvány van, semmilyen tüntetés le legyen. És én azt szeretném mondani, hogy ott tartunk,

amikor már vannak olyan dolgok, amikor törvényt kell szegni.”

Hadházy (akit LMP-s bukása után a Momentum vett szárnyai alá) a zuglói választókerületben indul a szocialista Tóth Csaba ellen, aki arról vált hírhedtté, hogy Karácsony Gergely egy kiszivárgott hangfelvételen arról értekezett, hogy a képviselő megfenyegette őt és a családját.