×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Megalakult a Magyarországi Drón Koalíció

 

Megalakult a Magyarországi Drón Koalíció; az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Széchenyi István Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a HungaroControl Zrt. kezdeményezésére létrehozott szervezet alapító tagjainak száma meghaladja a hatvanat.

Ezt Palkovics László innovációs és technológiai miniszter jelentette be a kedden Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

A miniszter hozzátette: a drón koalíció célja egy hasonló stratégia kidolgozása, mint amilyent az 5G és a mesterséges intelligencia területén már  megalkottak.

Palkovics László szerint a drónokkal összefüggő gazdasági lehetőségek indokolják a magyarországi drón koalíció létrehozását, ugyanis az Európai Bizottság becslései szerint 20 év múlva több mint 100 ezer embert foglalkoztatnak majd a drónokkal összefüggő területek, amelyeknek a gazdasági hatásai elérik vagy meghaladják majd a 10 milliárd eurót.

Magyarország is szeretne ehhez a folyamathoz csatlakozni és előkelő helyet kíván kivívni magának a drónok alkalmazása, kutatása és gyártása területén – fűzte hozzá a miniszter.

A címlapfotó illusztráció.