×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Másfél hónapos előnyt adtak a keleti vakcinák

 

A keleti vakcinák nélkül másfél hónapot csúszott volna az oltási kampány, csak nyárra lett volna meg a négymillió beoltott – hívta fel a figyelmet a külügyi államtitkár. Közben a Parlamentben az elmúlt hónapok forgatókönyve ismétlődött: baloldali politikusok az oltási kampány összeomlásáról és káoszról beszéltek, a keleti vakcinákkal kapcsolatos bizonytalanság is szóba került, de azt visszautasították, hogy oltásellenesek lennének – derült ki az M1 Híradójában.

Az oltások rendszerét bírálta a párbeszédes Kocsis-Cake Olivio a Parlamentben. A miniszterelnöki kabinetiroda államtitkára úgy reagált, hogy a baloldal rendkívül felelőtlenül oltásellenes akciókat indított, aláírást gyűjtött egyes oltások ellen, sőt be is tiltott volna egyes vakcinákat.

Dömötör Csaba hangsúlyozta,

sikeres a magyar oltási program, az átoltottság 41 százalékos, míg az uniós átlag 24 százalék.

A jobbikos Csányi Tamás azt mondta, hogy az ellenzék nem oltásellenes. Szerinte a keleti vakcinákról szóló határozati javaslataikkal is csak tisztán akartak látni.


Hollik István a KDNP országgyűlési képviselője a jobbikos politikusnak a baloldal oltásellenességére példaként a DK-ás Varjú Lászlónak a kijelentéseit hozta fel.

Nem sokkal Varju László párttársa a DK-ás Sebián-Petrovszki László is a keleti vakcinákkal kapcsolatban próbált bizonytalanságot kelteni.

Az uniós tárgyalásoknak az lesz a végkifejlete, hogy minden vakcinát, amit a WHO jóváhagy, és amit elterjedt módon használnak a világban, az egyes országok is jóvá fognak hagyni

– reagált Orbán Balázs, a miniszterelnökség parlamenti államtitkára.

A keleti vakcinák nélkül a négymillió beoltottat nem a múlt pénteken értük volna el, hanem majd csak június közepén – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára a közösségi oldalán.

Menczer Tamás hozzátette:

másfél hónappal tovább maradtak volna a korlátozások, másfél hónapot csúszott volna az élet és a gazdaság fokozatos újraindítása.

Az oltás életet ment, a vakcina vezet bennünket vissza a normális életünkhöz – tette hozzá, és azt kérte: senki ne higgyen az oltásellenes hangoknak.

A címlapfotó illusztráció.