A Fidesz szerint folytatja sunyi kampányát a DK

 

A Demokratikus Koalíció szerint bocsánatot kellene kérnie a kormánynak, mert az elmúlt hónapokban nem tették lehetővé a szabad vakcinaválasztást. A DK szerint most már a kormány is „elismeri”, hogy fontos, hogy választhassanak az emberek. A vakcinaválasztás szabályai egyébként nem változtak az oltási kampány kezdete óta: szabadon eldönthette és eldöntheti most is mindenki, hogy kéri a rendelkezésre álló vakcinák valamelyikét, vagy vár egy olyan oltóanyagra, amelyikben jobban megbízik – hangzott el az M1 Híradójában.

Szünet nélkül támadta a kormányt és az oltóanyagokat a DK erzsébetvárosi képviselője a kerület új műsorában. A „7 kör” elnevezésű kulturálisnak hirdetett beszélgetésben Oláh Lajos volt az első vendég, de kultúra helyett egy órán keresztül többnyire a járványról folyt a polémia a Népszava egykori főszerkesztőjével.

A Gyurcsány-párti politikus a legnagyobb videómegosztóra feltöltött videóban azt állította: a baloldali szavazók inkább oltáspártiak, mint a Fidesz–KDNP támogatói, majd

egy hirtelen gondolatváltással megismételte pártja keleti vakcina-ellenes álláspontját.

Abban érdemes leginkább bízni, amit az európai unió jóváhagyott – állították.

A baloldali Arató Gergely hétfői parlamenti felszólalásában próbálta elhitetni a DK oltáspártiságát,

miközben hónapok óta a szabad vakcinaválasztásért is kampányolnak. Erről Gyurcsány Ferencék még januárban nyújtottak be törvényjavaslatot, amit akkor épp Arató Gergely jelentett be.

„Az kell, hogy törvényben garantálják: mindenki szabadon választhat a vakcinák között, és csak azt adhatják be neki, amelyet ő választ, amelyikben megbízik” – idézte az M1 Híradó a képviselő egyik parlamenti felszólalását.

Céljuk eléréséért online petíciót is indítottak. Támogatókat kerestek arra, hogy senkit se lehessen olyan vakcinával beoltani, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség.

Húsvétra azonban eltűnt az internetről a felhívás. Az M1 kereste a pártot, hogy miért csak egy fekete oldal látható a párt által indított petíciók helyén, de nem válaszoltak. És most sem, amikor szakpolitikusuk, Komáromi Zoltán kedden újfent előhozakodott volna egy online sajtótájékoztató keretében a szabad vakcinaválasztás gondolatával, ám helyette a párt szóvivője vette kézbe a kormány támadását.

Barkóczi Balázs ebben azt állította: kezdeményezésük fontosságát már a Fidesz is elismeri. Ideje tehát, hogy belássák, nem oltásellenes az, aki szeretné eldönteni, melyik vakcinát kéri, ezért most kell kiállniuk és bocsánatot kérniük a magyaroktól az elmúlt hónapokért.

A Gyurcsány vezette baloldal beszél szabad vakcinaválasztásról, amikor ők voltak azok, akik határozati javaslatban támadták az egyes oltóanyagokat és be akartak tiltani bizonyos vakcinákat

reagált Barkóczi Balázsra a Fidesz.

A kormánypárt közleményében úgy fogalmaz: Gyurcsányék sunyi módszerekkel próbálják aláásni az oltásokba vetett bizalmat. Közölték: a vakcina nem politikai kérdés, minden itthon használt oltóanyag hatékony és biztonságos.