×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szenzációs magyar siker született a nemzetközi építészeti díjátadón

 

A Baumit Life Challenge Nemzetközi Építészeti pályázat díjkiosztóját idén online formában Bécsben rendezték meg. Az eseményen szenzációs magyar siker született családi ház kategóriában az építészek és kivitelezők legnagyobb elismerései között számontartott díjkiosztón.

 

Az idei év sok szempontból rendhagyó volt. A Baumit vakolatgyártó cég építészeti díja 2014 óta létezik, és mint sok minden másnak, a díjátadónak is a kialakult koronavírus-járvány miatt online térbe kellett költöznie. A Baumit Life Challenge díjat minden évben egy neves nemzetközi építészekből álló zsűri ítéli oda. A neves, független szakértőket felsorakoztató zsűri idén 26 ország 385 kiemelkedő pályázatát 6 kategóriában értékelte.

A Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának a díjat elnyerő építész, Bártfai-Szabó Gábor, a Bártfai-Szabó Építésziroda Kft. vezetője volt a vendége, akinek a családi ház kategóriában a pályázata elsőként az esemény élő, online közönségszavazásának első helyét, majd a szakmai zsűri által megítélt kategóriagyőztesnek járó kitüntetést is elnyerte.

Ez egy nemzetközi pályázat, amelyre sok száz pályázó érkezett, és a nemzetközi zsűri beválasztott minket a döntőbe, majd pedig első díjat kaptunk

– mondta el Bártfai-Szabó Gábor a pályázat kapcsán.

A szóban forgó aranyérmes épület az építész saját családi háza. A keskeny telekre megálmodott hosszú ház fekete színű, csillogó vakolatával lopta be magát az ítészek szívébe. Az építész elmondása alapján házuk egy modern feldolgozása egy háromosztatú parasztháznak.

Az aranyérmes családi ház képeit itt nézheti meg.

A Baumit Life Challenge nemzetközi díjat első alkalommal sikerült hazai építésznek elnyernie.

Az építész elmondta, hogy büszkék a díjra, hiszen eddig Magyarországról még soha nem nyert senki ilyet. Hozzátette, hogy egyébként szeretik a díjazott házakat, ugyanis az előző házuk is év háza díjat kapott Magyarországon.

„Tíz éve épült az előző házunk, tervezek tíz év múlva egy következőt is építeni. Az építészek mindig előre néznek, mindig a következő munkán jár az agyuk, én is ilyen vagyok”

– foglalta össze a terveit az építész.

A családi ház kategórián kívül idén az ópusztaszeri Gyógynövényház  is döntőbe jutott középületek kategóriában.

 


A teljes interjút itt hallgathatja meg

A címlapfotó illusztráció.