×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Így mentették ki a lakókat a kiégett kőbányai házból

 

Teljes terjedelmében égett egy társasház negyedik emeleti lakásának három helyisége Kőbányán, a Harmat utcában szombat este – olvasható a katasztrófavédelem közösségi oldalán. A tűzoltók 11 embert mentettek ki a házból, nyolc embert a tetőről.

A helyszínre nagy erőkkel kivonult fővárosi hivatásos tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, két vízsugárral elfojtották a lángokat. Az épületben ötvennégyen tartózkodtak, közülük a tetőtéri teraszra menekült tizenegy embert, akik közvetlen veszélyben voltak, a tűzoltók mentettek le. Három embert mentőálarcban, a lépcsőházon keresztül kísértek le, nyolc embert pedig magasból mentő szerrel hoztak le.

A társasház teljesen kiégett. A helyszínre kilenc mentőegység érkezett, 12 személyt helyszíni ellátásuk után, füstmérgezés gyanúja miatt toxikológiai osztályra szállítottak – közölte az Országos Mentőszolgálat az MTI-vel.

Tetőről mentették a tűzoltók a lakókat a X. kerületbenTetőről mentették a tűzoltók a lakókat a X. kerületben Teljes terjedelmében égett egy társasház negyedik emeleti lakásának három helyisége Budapest X. kerületében, a Harmat utcában. A helyszínre nagy erőkkel kivonult fővárosi hivatásos tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, két vízsugárral elfojtották a lángokat. Az épületben ötvennégyen tartózkodtak, közülük a tetőtéri teraszra menekült tizenegy embert, akik közvetlen veszélyben voltak, a tűzoltók mentettek le. Három embert mentőálarcban, a lépcsőházon keresztül kísértek le, nyolc embert pedig magasból mentő szerrel hoztak le. Videó: Czétényi Balázs tűzoltó törzsőrmester / FKI Videócsoport

Közzétette: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság – 2021. május 1., szombat