Többféleképpen is jelezheti, ha nem érkezett meg a védettségi igazolványa

 


Kimagaslóan sikeres a magyar oltási program az Európai Unión belül” – mondta a kormányszóvivő. Szentkirályi Alexandra megerősítette, hogy amikor a beoltottak száma eléri a 4 milliót, újabb korlátozásokat oldanak fel, főként azok számára, akiknek már van védettségi igazolványuk. Aki még nem kapta meg a kártyát, pedig már beoltották, vagy igazolható módon átesett a betegségen, többféleképpen is jelezheti az igényét – hangzott el az M1 Híradójában.


„A védettségi igazolvány pótlása iránti kérelmet pedig elektronikus úton a kormányhivatalok elektronikus űrlapjain, vagy pedig bármelyik kormányablakban személyesen lehet benyújtani. Az ügyfélkapu regisztrációval rendelkezők pedig a magyarorszag.hu-n is igényelhetik ezt az igazolványt, hogyha az nem érkezett meg, továbbá a vedettsegiigazolvangy@1818.hu e-mail címen is lehet jelezni a hiányt” – ismertette a kormányszóvivő.

Kormányinfó Plusz? Mit lehet tenni, ha nem érkezik meg a védettségi igazolvány? ? Az is mehet az éttermek, kávézók teraszára aki nincs beoltva? ? Mikortól lehet esküvőt tartani? Kérdések és válaszok a Kormányinfó Pluszban! A fentieken túl még néhány kérdést megválaszoltam, ezek az instagram oldalamon érhetők el. ?

Közzétette: Szentkirályi Alexandra – 2021. április 28., szerda