Klímasemleges energia – Áder János legfrissebb podcastja

 

A klímasemleges energiáról, és annak előállításáról szól Áder János podcast műsorának legújabb epizódja. A Kék Bolygóban most az ország egyik legnagyobb energiatermelési vállalatának vezetőjével beszélgetett a köztársasági elnök – közölte az M1 Híradója.


Áder János internetes beszélgetés-sorozatában a Kék bolygó legfrissebb részében a klímasemlegesség valamint a jogszabályban rögzített klímavédelmi törvények is szóba kerültek.


„Magyarországon megközelítőleg 68 millió tonna volt az éves CO2 kibocsátás. A cél az, hogy ezt hétmillió tonnára csökkentsük. Egyik oldalon csökkentenünk kell a kibocsátást, a másik oldalon növelni az elnyelő kapacitást. Ez erdőtelepítést jelent javarészt” – mondta a köztársasági elnök.

A köztársasági elnök interneten elérhető podcastjában, Magyarország egyik legnagyobb energetikai vállalatának vezetőjével beszélgetett a megújuló energiaforrások, valamint az alternatív energiaforrások hasznosításáról. A vállalatcsoport vezetője azt mondja,

alapvetően három fő szempontot tart a legfontosabbnak az energia előállítása kapcsán.

„Klímavédelem, ellátásbiztonság, meg hát a költségek. Ha azt mondjuk, hogy ez egy nagyon biztos és tiszta energia csak nem tudod megfizetni, akkor megint nem csináltunk semmit” – fogalmazott Chikán Attila.

A teljes átállás a megújuló energiaforrások használatára sok idő” – mondta az energetikai szakember, azonban addig is mindent el kell követni azért, hogy a lehető legkevesebb szennyezéssel állítsunk elő áramot.

Áder János és vendégei idáig 13 alkalommal ültek a mikrofon elé, és beszélgettek a fenntartható fejlődés, a klímaváltozás vagy a vízválság aktuális kérdéseiről. A mostani beszélgetés teljes hosszában hamarosan elérhető lesz a Kék Bolygó podcastok között.