Bizakodók az orvosok és nővérek a járvánnyal kapcsolatban

 

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szerint hosszú idő után először érezni azt, hogy az orvosok és nővérek megkönnyebbültek és rendkívül bizakodók a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.

 


A tárcavezető ezt szombati Facebook-bejegyzésében közölte, amelyben beszámolt arról, hogy felkereste a sárvári Szent László Kórházat és a szombathelyi Markusovszky Kórházat.

Miniszteri vizit - szombathelyi Markusovszky Kórház és sárvári Szent László KórházEzúttal fiatal korom városában a sárvári Szent László Kórházat, illetve a szombathelyi Markusovszky Kórházat kerestem fel. Hosszú idő után először éreztem azt, hogy kollégáim valamelyest megkönnyebbültek és bizakodóak. Ennek jegyében pedig a legfontosabb feladatuk az oltások elvégzése, ez ugyanis az életünk újraindításának feltétele.

Közzétette: Kásler Miklós – 2021. április 24., szombat

Kásler Miklós emlékeztetett, az utóbbi néhány hétben számos magyarországi kórházat látogatott meg, hogy személyes benyomásokat szerezhessen az intézmények járvány alatti felszereltségéről, helytállásáról.

Ifjúkorom városában, Sárváron is ugyanazok a benyomások: az itt dolgozók megítélése szerint a járvánnyal kapcsolatban minden felszerelés rendelkezésükre áll, úgy ítélik meg, hogy a járvány lecsengő fázisba került” – fogalmazott. Közölte, a sárvári kórház legfontosabb teendője az oltások elvégzése és a post covid szindróma ellátására való felkészülés.

Kásler Miklós elmondta, szombathelyi látogatásán először érezte azt, hogy az orvosok és a nővérek megkönnyebbültek és rendkívül bizakodóak. Szólt továbbá arról is, hogy a szombathelyi kórháznak jelentős szerepe lesz a keringési betegségek kezeléséről szóló nemzeti programban.

A címlapfotó illusztráció.