×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Újabb megye áll Áder János és felesége kezdeményezése mellé

 

Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczeg Anita alapítványt hoztak létre a koronavírus-járvány idején árván maradt gyermekek megsegítésére. Somogy megye elsőként csatlakozott a kezdeményezéshez. Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke egymillió forintot ajánlott fel az alapítvány támogatására. A Megyei Jogú Városok Szövetsége is csatlakozott a kezdeményezéshez.

Biró Norbert úgy fogalmazott, hogy kötelességüknek érzik a felelősségvállalást, és arra kérte a megyei önkormányzatokat, a helyhatóságokat, a gazdasági társaságokat és civil szervezeteket, hogy támogassák az alapítványt, így azon keresztül a bajbajutottakat is – hangzott el a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Rendkívüli időket élünk, és a rendkívüli idők rendkívüli problémákat gerjesztenek, és erre rendkívül különleges megoldásokat kell találnunk. Egy ilyen megoldást talált ki a köztásrsasági elnök és felesége, és úgy gondoltuk, a dél-dunántúli régióba tartozó három megyei elnökkel közösen, hogy ezt az alapítványt mi is anyagilag segítsük” – mondta Biró Norbert.

Somogy megyét különösen súlyosan érintette a koronavírus-járvány harmadik hulláma, több mint húsz kiskorú gyermek vesztette el valamelyik szülőjét.

Nekik hosszú távú segítségre, támogatásra van szükségük. Ez nem egy egyszeri erkölcsi feladata a somogyi embereknek, hanem ez az előttünk álló évek  folyamatos feladata lesz az árva gyermekek segítése – hangsúlyozta Biró Norbert.


 

A Megyei Jogú Városok Szövetsége is csatlakozott a kezdeményezéshez

Támogatja a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) az Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita által életre hívott, a koronavírus következtében árván maradt gyermekeket és családjaikat segítő alapítványt – közölte a szövetség elnöke, Szita Károly.

Emondta, hogy Kaposváron hat kisgyermek maradt félárván, és a pénzügyi támogatás mellett többfajta segítséget is kínálnak, hogy a kezdeményezés sikeres legyen, és az árván, félárván maradt gyerekek felnőhessenek, iskolába járhassanak és munkába állhassanak.

Így például információkat adnak az alapítványnak arról, milyen helyzetben vannak az érintett gyerekek, segítenek feltérképezni a családok hátterét, és javaslatokat tesznek arra, kinek milyen mértékű és formájú segítségre van szüksége – tudatta.

Kiemelte: valamennyi önkormányzat jelentős összegeket költ a szociális ellátórendszerén belül a bajbajutottak – például munkájuk elvesztők, egészségügyi állapotuk miatt munkaképtelenné válók, anyagi nehézségekkel küzdők – segítésére,

az alapítvány óriási előnye viszont, hogy egyszeri adomány helyett csecsemőkortól végigkíséri a gyermekek életét.

Szita Károly megköszönte a köztársasági elnöknek, hogy saját támogatásával létrehozta a nemes célt szolgáló alapítványt.

Majd hozzátette, hogy közösen kezdeményezik valamennyi megyei jogú városnál, hogy egységesen támogassa az alapítványt, de ne csak pénzbeli támogatással, hanem munkával is, hogy a kezdeményezés valóban sikeres legyen.


A teljes beszélgetést itt hallgathatja vissza.

A címlapfotó illusztráció.