Olvasóink nagy része elfogadhatatlannak tartja, hogy Komáromi Zoltán háziorvos, a DK politikusa továbbra is oltásellenes kampányt folytat

 

Komáromi Zoltán, a DK politikusa oltásellenessége már az ATV műsorában is megmutatkozott. A műsorban elhangzottak szerint Gyurcsány Ferenc párttársa nem ért egyet azzal, hogy bármilyen vakcina jobb, mint a betegség. E logika szerint a betegség jobb egyes vakcináknál. Elképesztő és elkeserítő az érvelése, hiszen Komáromi Zoltán praktizáló háziorvos.

 


Ön mit szól hozzá? A hirado.hu és a Kossuth Rádió Jó napot, Magyarország! című műsorának napi, közös szavazásán ezúttal arról kérdeztük olvasóinkat, hogy mit szólnak hozzá, hogy Komáromi Zoltán háziorvos, a Demokratikus Koalíció politikusa továbbra is oltásellenes kampányt folytat a rendelőjében? A délután 16 óra 10 perckor kezdődő adásban telefonon oszthatták meg véleményüket – Telefonszám: (06 1 vagy 06/30) 759-52-00, sms: 06/30-90-00-666 –, a hirado.hu oldalán szavazatot adhattak le, a Kossuth és a hirado.hu Facebook-oldalán pedig kommentben mondhatták el, hogy mit gondolnak napi témánkról.


Komáromi az ATV-ben azt mondta, hogy „kutyaszorítóban érzi magát”. Na, nem azért, mert háziorvosként használja a szakemberek által biztonságosnak és hatékonynak ítélt, több országban, több millió emberen alkalmazott kínai vakcinát, miközben pártja folyamatosan hergel a Sinopharm oltása ellen.

Hanem azért, mert az oltóanyag dobozában kínai nyelvű használati utasítás van, ezért (szerinte) nem tudja megfelelően tájékoztatni a pácienseit az oltás előtt. Holott az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) honlapján február 19. óta olvasható az orvosoknak szóló alkalmazási előírás, illetve a pácienseknek a betegtájékoztató is – magyar nyelven.

Majd Komáromi Zoltán egy áprilisi ATV-szereplése során újabb oltásellenes kirohanást produkált, ahol még egy zavaros összeesküvés-elméletbe is belebonyolódott, de végül saját magát hazudtolta meg. Kiderült az is, hogy hiába próbálja meg elbizonytalanítani a pácienseit, végül minden kínai és orosz oltóanyag elfogy – vagyis az emberek egyáltalán nem hisznek Gyurcsányék oltásellenes hergelésének.

Ezek mellett az orosz Szputnyik V vakcina ellen is felszólalt a DK politikusa, ám erről az oltásról a The Lancet brit orvosi szaklap februári cikkében olvashattunk a vakcina harmadik fázisú klinikai tesztelése után készült tanulmányról, melyben megállapították, hogy a Szputnyik V vakcina 91,6 százalékos hatékonyságú védelmet nyújt a beoltottaknak, és a 60 év felettiek esetében is biztonságos.

Olvasóink 87 százalék szerint elfogadhatatlan Komáromi Zoltán oltásellenes kampánya.

[hmspolls id="292"]

A címlapfotó illusztráció.