×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Mit szól hozzá, hogy a jövőben bűncselekmény lehet a jogosítvány nélküli vezetés?

 

A kormány törvényjavaslatot nyújtott be arról, hogy szabálysértés helyett bűncselekmény lesz, ha valaki jogosítvány nélkül vezet. Amennyiben az illető jogosítványát a rendőrség bevonta és úgy vezet, akkor pedig akár három év börtönbüntetésre is ítélhetik. A kormány a törvényjavaslat benyújtását azzal indokolta, hogy a jelenlegi szankciók nem tántorítják el eléggé a jogosítvány nélkül vezető szabályszegőket.

 


Ön mit szól hozzá? A hirado.hu és a Kossuth Rádió Jó napot, Magyarország! című műsorának napi, közös szavazásán ezúttal arról kérdeztük olvasóinkat, mit szólnak ahhoz, hogy a jövőben bűncselekmény lehet a jogosítvány nélküli vezetés? 


Az Országgyűlés április 8-i ülésén vitatta meg az egyes rendészeti igazgatási törvények módosítását a közbiztonság erősítése érdekében kezdeményező kormányzati törvényjavaslatot, melyben szerepelt a jogosítvány nélküli vezetés szankcionálásának szigorítása is. Magyarországon már szinte néphagyománnyá vált a jogosítvány nélküli vezetés, ezért kormány bízik abban, hogy ez az új szabályozás kellő visszatartó erővel fog majd rendelkezni.